on януари 20th, 2020
logo

Това е архивен сайт на АЕГ “Гео Милев”, Бургас

Тук може да се намерят публикации до 01.2020

За публикации след 01.2020 заповядайте на обновената ни интернет страница:

www.gpaeburgas.org

„ Всички пътища водят в Рим.Само един път води в Рая : пътят на свободата” – тези думи на поета, публициста и преводача Гео Милев почти половин век вече изразяват световъзприятието на поколения възпитаници на Английската гимназия в Бургас.От далечната 1971 г., когато е създадено училището, до днес младите хора, избрали за своя принадлежност елитната образователна общност, имат свободата да учат, творят, спортуват, да мечтаят и да сбъдват мечтите си, да чертаят кръгозора на бъдещето си и да го постигат. В деня на 125-годишнината от рождението на патрона на гимназията учениците от всички випуски заедно със своите учители за пореден път да се докоснаха до личността и творчеството на авангардния автор.В часа на класа се проведе разговор за следата, която е оставил в историческата и литературната памет на българина Гео Милев, брутално убит едва 30-годишен.Настоящите възпитаници на гимназията отговориха на въпросите в анкета, подготвена от г-жа Румяна Костова, педагогически съветник.Учениците споделиха своите мисли за това какво е за тях АЕГ „Гео Милев”, какво ще оставят след себе си за гимназията, с какво ще помогнат да се отбележи 50-годишният юбилей на училището им през 2021 г.Десетокласниците имаха изключителната възможност да се запознаят с 49-годишната история на Английската гимназия с нейните най-върхови постижения, събрана в петстотинте слайда на презентацията, подготвена от г-жа Костадинка Недялкова, преподавател по български език и литература.Учениците бяха любопитни да научат от разказа на г-жа Недялкова, че житейските успехи на бившите възпитаници на гимназията във всички области на човешката дейност, отдавна са прекрачили не само регионалните, но и националните граници – сред завършилите елитното бургаско училище са известни в България и по целия свят учени, спортисти, творци на изкуството, мениджъри и експерти в бизнеса…Защото в миналото се подготвя бъдещето на всяка личност и всяка общност, а вълнуващото пътешествие във времето на Английската гимназия продължава с една любима песен на учениците от много випуски („Knockin’ on Heavеn’s door”) и с нашето пожелание: Понякога може обстоятелствата и безсилието пред тях да те накарат да се почувстваш изгубен, но ти решаваш как да вървиш по своя път напред. Почукай на вратата на собствения си Рай днес! Ще успееш, защото си от Английската…

on януари 9th, 2020

Eдна от многото благотворителни инициативи от страна на възпитаниците на Английска Езикова Гимназия, гр. Бургас, се проведе под формата на благотворителен коледен базар. За каузата се постараха всеотдайните ученици от клуб ,,Здраве‘‘ и клуб „Химия”, с ръководители г-жа Даниела Стоянова, учител по Биология и здравно образование и г-жа Галя Маринова, учител по Химия и опазване на околната среда, както и други ученици, които припознаха тяхната кауза за своя. Базарът бе проведен с цел събиране на средства в помощ на малките Александра и Теодор. Може да прочетете повече за тях на посочените линкове:

https://bg.helpkarma.com/campaign/daritelska-486?fbclid=IwAR24wK-egk_5TGQje1BHv_37OBXubY26wZkSqYtud4OkDpaqwcJrsNNH6s0

https://dmsbg.com/12313/dms-alexandra-2/?fbclid=IwAR2FJVlAHdV2vtBqxxIsvOzuTvOwliHgL7Fb2nYmrOmsvcV8_CiJfJNP9Rs

Най-различни вкусотии бяха приготвени с много внимание и любов. Всички събрани средства бяха дарени в помощ на Теди и Алекс. Най голямата благодарност, която получихме, бе усмивката на това прекрасно слънчице! 

Поздравления за нашия възпитаник Николай Петков от X д клас, който отново е отличен в литературен конкурс! Той спечели І награда в направление ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО, раздел ПРИКАЗКА/РАЗКАЗ, на ІІI възрастова група /VIII-XII клас/ в Общинския конкурс за детско творчество „Коледа е, стават чудеса” в град Кюстендил. Николай е получил наградата за разказа си ”Отдел ”Процепи”.

Конкурсът, организиран от Обединен детски комплекс – гр. Кюстендил, се провежда с цел да провокира въображението и творчеството на учениците. Темата “Коледа е, стават чудеса” подтиква участниците да изразят своята представа за щастието.

Макар Николай да не е жител на Община Кюстендил, неговото участие не само е допуснато, но и разказът му е класиран на специално създаденото допълнително първо място в категорията.

Пожелаваме на Николай нови успехи в литературното творчество!

on декември 20th, 2019
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [167.00 B]

Първата по-мащабна представителна изява на Клуб „Учебна компания – предприемачество“ приключва днес с добър финансов резултат само три месеца след създаването на УК „Reborn“ в Английска езикова гимназия „Гео Милев”-Бургас.

В периода 17.12.2019-20.12.2019г. бе проведен ВЪТРЕШЕН УЧИЛИЩЕН ПАЗАР, първа по-голяма публична изява на клуба, чието ядро се явява Учебна компания „Reborn“. Бизнес дейността се изразяваше в производство на стока (собствена ръчно изработена продукция), подреждане на фирмен щанд на УК „Reborn“ във фоайето на гимназията и извършване на продажби. Дейността бе демонстрация на наученото в компанията: организиране на производство и продажба на стоки, работа по отдели,  ефект от проучването на интереса на клиентите и постоянното обогатяване на асортимента, привличане на клиенти, финансов оборот на фирмата, отношението приход-разход-печалба, водене на касов отчет, лоялност на партньорите към фирмата и качество на партньорството. Щандът бе с регламентирано работно време, като партньорите и доброволците се включваха само по няколко часа, за да не пречи бизнес дейността на учебните занятия и на изпълнението на ученическите задължения.

Представителната изява научи партньорите, че не само печалбата трябва да бъде тяхна цел, а и изграждането на умения за екипна работа, както и лоялността към фирмата; че качеството на екипа определя бизнес успеха, че за да се отчете печалба, трябва да се работи здраво; че приходите не са печалба, докато не се извади сумата на направените разходи; че за да има по-голям оборот, трябва да се произведе повече стока.

Най-важните изводи от първата по-мащабна представителна изява на УК „Reborn“ бяха, че не е лесно да се произведе добра стока, да се задоволят всички нужди на клиентите, които очакват не само качество на по-ниска цена, но и високо ниво на обслужването, а също, че предприемчивостта, трудът и креативността винаги се възнаграждават с успех, когато са вложени усилия и е отделено достатъчно време.

Поздравления за  бизнес партньорите в УК „Reborn“, които се проявиха като истински млади предприемачи: Алекс Желязков, Беррин Йешил, Михаела Цвяткова, Николай Янев,  Атина Томова, Вероника Нейкова, Александър Иванов, Тина Гърненкова, Десислава Георгиева, Мартин Пеев, Мартин Вълканов, Николай Николов и Антон Чавдаров! Благодарности и към нашите доброволци Силвия Лапчева и Деница Маринчева!

Призоваваме училищната общност да ни подкрепи отново и в последния ден на нашия ВЪТРЕШЕН УЧИЛИЩЕН ПАЗАР!

ГАЛЕРИЯ

На 18 декември коледарите отново огласиха Английската езикова гимназия с празнични песни и наричания. В духа на най-добрите традиции на училището, в навечерието на Коледа випускът на 10. клас организира за пореден път тържество за учителите и учениците. Към публиката в Актовата зала се присъединиха и деветокласници. Класните ръководители, учителите и учениците бяха поздравени от участниците в програмата с танц, песни и благословии, за да бъде прогонено злото, да се отвори път за доброто в сърцата ни, да се привлече успех и благоденствие.


ГАЛЕРИЯ

Днес, 19.12.2019 година, учениците от клуб „ Гражданин“ към АЕГ„Гео Милев“взеха участие в коледното тържество, организирано от ръководството на болницата за децата от отделенията.

Както всяка година по традиция, учениците от клуб „Гражданин “ с ръководител г-жа Румяна Костова раздадоха коледни торбички, пълни с лакомства и играчки на най – малките деца в отделенията на  УМБАЛ – Бургас .

В благотворителната проява много активно се включиха и учениците от десети „а“,“г“,“е“ клас и от единадесети „д“,“е“ клас, които лично дариха средства за тази доброволческа акция. Младите доброволци получиха в отговор широките усмивки на щастливите малчугани.

on декември 17th, 2019

Учениците от СИП по изобразително изкуство в АЕГ “Гео Милев” ви канят на благотворителен коледен базар, който се провежда от 16.12 до 19.12 във фоайето на втория етаж на гимназията.  Събраните средства ще бъдат ще бъдат в помощ на Габриела Райкова за нейното възстановяване след тежка катастрофа и последвали операции на гръбначния и стълб. Габриела е ученичка от 11 клас на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия ” Кольо Фичето” град Бургас.

on декември 16th, 2019

Униформите са получени в магазина в Бургас. Можете да ги получите в рамките на работното време на магазина. От 6.01.2019 всички ученици от 8-ми клас са длъжни да носят одобрените елементи на ученическата униформа.