ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО
НАГРАДЕНИ 2023


На 15.05.2024 г. се навършват  99  години от смъртта на
                                                                поета, публициста и преводача
                                                                                                               Гео Милев .

В чест на своя патрон АЕГ  „ Гео Милев” – гр. Бургас със съдействието на Община Бургас и УН на училището   организира VI  издание на Общинското онлайн състезание  „Човекът е всичко …“ в три раздела:

I раздел „Есе по нравствен проблем на български език“ –  за награда „Гео Милев – есеист“

Председател на журито за определяне на победителите в раздел „Есе по нравствен проблем на български език“ – гл. ас. д-р Кристина Йорданова, преподавател във Факултета по славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София

II раздел „Превод на текст (проза) от български на английски език“ – за награда „Гео Милев – преводач“

Председател на журито за определяне на победителите в раздел „Превод на текст /проза/ от български на английски език“ – ас. Зорница Лъчезарова, преподавател във Факултета по класически и нови филологии в СУ „Св. Климент Охридски“, гр. София

III раздел „Илюстрация на литературна творба“ (с две категории: „Илюстрация с традиционни материали“, „Дигитална илюстрация“) – за награда „Гео Милев – художник“.

Председател на журито за определяне на победителите в раздел „Илюстрация на литературна творба“ – ас. Емил Марков, преподавател в Националната художествена академия, гр. София

Обхватът на състезанието включва творчеството (поезия, проза, публицистика)  на представителите на естетическия индивидуализъм, символизма и авангардизма в българската литература: Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Гео Милев, Атанас Далчев, Елисавета Багряна.

Право на участие имат всички  ученици от  VIII – XІІ клас от училищата на територията на Република България. Състезанието ще се проведе в две възрастови групи: I възрастова група (VIII-X клас) и II възрастова група (XI-XII клас).

Срокът за регистрация на участниците е от 12,00 ч. на 09.04.2024 г. до 12,00 ч. на 09.05.2024 г. Бланката за регистрация може да се намери  на  страницата в раздел „Регистрация“ или чрез линка под текста в раздел „Регламент“. В срок до 11.05.2024 г. всички успешно регистрирали се участници ще получат на електронния си адрес имейл с указания за дейностите в деня на състезанието.

Състезанието за написване на есе по нравствен проблем и за превод на текст /проза/ от български на английски език ще се проведе на 12.05.2024 г. от 10,30 ч. до 12,00 ч. Срокът за предаване на творбите от състезанието за илюстрация на литературна произведение е от 12,00 ч. на 09.04.2024 г. до 12,00 ч. на 12.05.2024 г.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени до 10.06.2024 г. на сайта на АЕГ „Гео Милев“ – гр. Бургас.

РЕГЛАМЕНТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
/ научете повече за регламента на състезанието /

БЛАНКА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ
/ попълнете бланката за да се регистрирате в състезанието /