АЕГ „Гео Милев“ изпрати випуск 2023

На 17.05.2023 г. за 52-и път Английската гимназия в Бургас изпрати своите дванадесетокласници. Сто петдесет и четирима възпитаници на гимназията чуха  последния училищен звънец, прекрачиха за последен път прага на любимото училище, за да поздравят Света, който ще ги посрещне със своите предизвикателства, а  те ще им отговорят със силата и вярата на младостта си.

Празникът започна с химна на гимназията „Ноw, then tomorrow” в изпълнение на Вокалната група. Последва тържествен ритуал, с който бяха предадени знамето на Република България и знамето на АЕГ „Гео Милев“ на новите достойни носители на символите на нацията и на училището. Г-жа Жаклин Нейчева, директор на гимназията, поздрави дванадесетокласниците за завършването на последния етап от средното им образование, пожела им успех на предстоящите зрелостни изпити и силни криле за полет в Живота, който ги очаква. От името на „виновниците“ за днешния празник – абитуриентите – говори Розали Павлова от 12. Е кл. „Днес не е край, а едно ново начало. Английската езикова гимназия не е просто учебна институция. Тя е усещане за принадлежност, тя е Дух, който ще съхраним в себе си, където и да ни отведе житейската пътека. Единствено този, докоснал се до нея, до Английската, може да разбере това“ – с вълнение призна дванадесетокласничката пред своите съученици, пред учителите и гостите на тържеството. Последва поздравително слово от името на единадесетокласниците. Християна Димитрова от 11. Б кл. пожела на зрелостниците, разделящи се с „тази прекрасна глава от живота си, написана в Английската гимназия, да запазят приятелствата, които са създали през петте години, и да помнят, че тук винаги ще имат дом и семейство, при които да се върнат“.

 

След официалната част на тържеството представители на Танцов ансамбъл „Зорница“ поздравиха дванадестокласниците на АЕГ „Гео Милев“ с Варненски и Шопски танц. Сред изпълнителите имаше и възпитаници на училището – дванадесетокласниците Кристиана Митева и Николай Тончев, единадесетокласникът Жечо Стоянов и деветокласникът Александър Нейков. Две талантливи абитуриентки доставиха естетическа наслада на присъстващите на празника – Катрин Петрова от 12. Е кл. изпълни песента „Учителко любима“ като специален поздрав към всички свои учители, на които благодари за всеотдайните усилия през изминалите пет години, а Естел Георгиева от 12. Б кл. изпя  „Do nоt start now“. Учениците, учителите и гостите на тържеството имаха удоволствието да чуят и  песента Flashlight“ в изпълнение на Ралица Кондакчиева от 9. Б кл. На финала на празника двамата водещи – деветокласничката Елия Божкова и единадесетокласникът Христо Петев – отправиха своя поздрав към съучениците си от випуск 2023 г. на АЕГ „Гео Милев“: „Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителна енергия. Имайте смелостта да чертаете високи хоризонти пред себе си  и куража да ги покорявате! На добър час, скъпи абитуриенти!“.