АЕГ „Гео Милев“ отбеляза 24 май

На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. За втора поредна година г-жа Станислава Гандиева и г-жа Антонина Нонева мотивираха  учители и ученици и организираха тържество под надслов „Магията на словото“.

Възпитаниците на гимназията участваха активно, като разгърнаха творческия си дух и креативност в различни работилници. Адресираха писма до любими учители, участваха в стрес тест по правопис, организиран от г-жа Милена Майсторова, учител по информационни технологии, а с помощта на г-жа Радостина Димитрова поставиха началото на традиция- на този светъл празник гимназистите ще добавят всеки повод за гордост, прославил любимото училище, в специална книга – История на АЕГ „Гео Милев“.

Г-жа Денислава Велева, учител по изобразително изкуство, организира работилница по калиграфия. Спонсор на изявата бе Армстронг център – склад за хоби и арт материали, който предостави всичко необходимо за творческия кът. Учениците се върнаха назад във времето и се докоснаха до различни църковни преводи. С помощта на туш и перо те направиха своите първи опити за шрифтово изписване, а накрая запазиха своята творческа изява за спомен.

Учениците от ателиетата „Култура и традиции“ и „Линии и форми“ с ръководител г-жа Денислава Велева представиха своята изложба „От началото…“. Творбите на младежите от гимназията бяха представени на четвъртия етаж и всеки от тях сподели своето виждане върху въпроса какво за него е това начало. Беседата се превърна в едно вдъхновяващо пътуване на изобразителни техники, мечти и желание за развитие.

Творби на ученици с профилирана подготовка по изобразително изкуство и на учениците от специалност „Графичен дизайн“ озариха коридорите на елитното училище. Изложбата се реализира с помощта на участието ни в националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ и г-жа Десислава Димова, учител по изобразително изкуство и графичен дизайн. Гост на събитието беше г-жа Невена Проданова – представител на НХА, филиал Бургас.

Г-жа Боряна Благоева – библиотекар в АЕГ „Гео Милев“, заедно с ученици от 8.и 9.клас превеждаха на глаголица първата строфа на Вазовата ода „Българският език“.

Георги Желев от 11. клас, заедно с други представители на БЧК, се включиха в нашия празник, като проведоха лекции по първа медицинска помощ.

Най-забавната част от празничния ден настъпи по време на викторината, в която премериха знания отбор „Учители“ и отбор „Ученици“. Оспорваната надпревара изпълни с много смях и веселие Актовата зала на гимназията.

 

В края на това вълнуващо събитие всички получиха  награди, които бяха любезно предоставени от магазин „Ем Арт“ – гр. Бургас. 

Работилница по калиграфия
Изложба "Графични техники"
Победители в състезание "Стрес тест"
Викторина