АЕГ „Гео Милев“ с лауреати на XVIII Международен конкурс на изкуствата – Созопол 2024 г.

В периода 30.05.-01.06.2024 г. в гр. Созопол се проведе XVIII Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“. Възпитаници на АЕГ „Гео Милев“ участваха в престижната изява и се наредиха сред победителите в два от разделите.

Спектакълът „На времето светлия ход …“, създаден по откъси от поезията, прозата и личния дневник на Петя Дубарова, бе отличен с  I място в IV възрастова група на раздел „Театрално изкуство“. Даниела Петкова от 11. е кл., Йоана Стоянова от 10. в кл., Надежда Атанасова от 9. е кл., Кармен Пенева и Весела Георгиева от 8. б кл. и Мария Атанасова от 8. Д кл., членове на Литературно общество „Петя Дубарова“, впечатлиха журито с изключителните си артистични умения. На тържествена церемония в Конгресния център на Пристанище Бургас шестте талантливи момичета получиха  грамота и статуетка, а Йоана Стоянова – грамота и медал, защото бе удостоена със специална награда за актьорско майсторство.

 Ивана Ялчин от 8. г кл. бе отличена с III място в IV възрастова група на раздел „Изобразително изкуство“, за което ѝ бяха връчени грамота и медал. Вдъхновна от пленителната синева на Черно море, осмокласничката бе създала прекрасна творба с акварел на тема „Радост на брега.

Ръководителите на наградените девойки – Мариана Ведричкова и Денислава Велева –  получиха сертификати за забележителни педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието на възпитаниците им.

Поздравления за отличените ученички, които за пореден път доказаха, че АЕГ „Гео Милев“ е благодатно място за развитие на творческите способности на младите хора и за изява на таланта им във всички области на изкуството!