Базар на професиите

В събота на 11 март ученици и преподаватели представихме Английска езикова гимназия „Гео Милев“ в Информационния форум Базар на професиите ’2023. Той бе организиран от Община Бургас и кариерните консултанти към ЦПЛР – Бургас, в партньорство с Младежки международен център и Младежки културен център.

Бяхме приветствани от проф. д-р Севдалина Турманова – председател на Общински съвет, Бургас. Нашият щанд посети и г-жа Петя Петрова – началник на РУО, гр. Бургас и обсъдихме големия интерес и въпросите, поставени от ученици и родители на форума.

В Базара на професиите ’2023 участвахме с представители на над 20 училища от община Бургас. Разполагахме със своеобразен щанд, на който ученици и родители имаха възможност да се запознаят с актуалните специалности за следващата учебна година, както и да получат отговори на всички въпроси относно учебния процес и бъдещата им реализация. Възпитаници на гимназията нагледно представиха професионалната подготовка по графичен дизайн и разказаха на бъдещите си съученици за нашата дейност, за общността и изявите ни. Подкрепиха кандидат – гимназистите да направят своя правилен кариерен избор, като се запознаят с профили, професии и със съвременните изисквания и тенденции за развитие в тях.

По време на събитието учениците имаха възможност да разговарят с квалифицирани кариерни консултанти и да получат подкрепа от тях.

Надяваме се, че сме помогнали на младите хора при избора на учебно заведение, в което да продължат своето гимназиално образование. Поканихме ги и при нас, в училище, на Ден на отворените врати и с нетърпение очакваме да отговорим отново на техните въпроси и вълнения при избора.