В света на приказките с 8. б клас

В прекрасния летен  следобед на 26.06.2023 година учениците от 8б клас се потопиха в море от позитивни емоции. Скъпи гости на събитието бяха г-жа Нейчева-директор на Английската гимназия, госпожица Кейдия Кинг- американският помощник-учител по програмата на Фулбрайт, г-жа Радостина Димитрова- класен ръководител на  паралелката и родителите на осмокласниците. Ентусиазираните момичета и момчетата от 8б клас се превърнаха в истински актриси и актьори.

Под ръководството на г-жа Диана Коларова, старши учител по английски език в гимназията, те представиха своята визия за популярни и обичани приказки на английски език. Някои от тях съчиниха напълно свой оригинален сценарий на пиесите, а други обогатиха добре познатите сюжети със свои идеи.

Пиесата „Трите прасенцабе представена от мъжкия актьорски състав на 8б клас. Последваха интересните интерпретации на английски език на  „Хензел и Гретел“, „Злодеида“, „Богатата жена“ и оригиналната куклена пиеса „ Малкото прасенце“, в изпълнение на момичетата от класа. Учениците усетиха очарованието и магията на театралното изкуство, и с много вълнение и артистичност показаха прекрасна игра  и отлично владеене на английския език. В края на представлението те бяха аплодирани дълго от доволните родители и другите гости на събитието.