ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ТУРНИРА ПО ДЕБАТИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК В БУРГАС

На 24 – 25.02.2024 г. Клубът за интернет проучвания и ораторско майсторство към АЕГ „Гео Милев“ с ръководител Валентина Атанасова – учител по английски език, участва в пролетния турнир за публична реч и дебати, организиран за Източна България от Фондация „БЕСТ“.

 Домакин на събитието бе ПМГ „Академик Никола Обрешков“, град Бургас.  Според организаторите това бе един от най-мащабните турнири – над 300 участници показаха своите умения.

Английската гимназия бе представена от 5 отбора по дебати и трима индивидуални състезатели с изпълнение на оратория, проза и поезия.

От индивидуалните участници Красимир Милеков от 10.д клас отново стигна до полуфинал в раздел „Оратория“. Това, разбира се, гарантира класиране за предстоящия Национален турнир на Фондация „БЕСТ“ през април.

В състезанието по дебати имаше две предварително зададени теми и три допълнителни, които се оповестиха непосредствено преди началото на рунда. Възпитаниците на Английската гимназия се представиха достойно.

Отборът на Димана Стоянова, Стела Христова от 9.д клас и Недислав Толев от 9.е клас се класира на ПЕТО МЯСТО от общо 24 отбора NOVICE.

Отборът на Петър Петров, Магдалена Даскалова  и Мартин Парталов от 9. клас се класира на СЕДМО МЯСТО и също отива на Националния турнир.

Отборът на Теодора Маркова от 9.а клас, Анелия Пехливанова от 9.г клас и Трифон Хрусанов от 8.е клас  се класира на достойното десето място в група NOVICE. Едва две точки не достигнаха на учениците за трета победа в  закрития рунд и класация за Националния турнир.

Отборът на Далия Бахчеванова от 10.а клас, Радостин Арабаджиев от 10.в клас и Мартин Стефанов  от 11.д клас се представи повече от достойно, като зае 12. място сред общо 30 отбора VARSITY.  Разликата от една единствена точка отне третата победа на учениците в закрития рунд и не им позволи да влязат в челната осмица за група VARSITY.

Отборът на най-малките – осмокласниците, се представи достойно, но се нуждае от допълнителна подготовка, свързана с  езикови умения. 

Пожелаваме успех на класираните за Националния турнир на Фондация БЕСТ през април, 2024!