Заедно за по-зелено училище

На 5 април 2023 г. сградата на АЕГ „Гео Милев“ бе посетена от активни млади хора, които представиха по изключително интересен и завладяващ начин необходимостта от опазването на природата.

Събитието е създадено от младежи за младежи и има за цел да обедини активна младежка общност от цялата страна, ангажирана със съхранение на околната среда у нас. Учениците от елитната гимназия бяха удостоени с честта първи да се запознаят с прекрасната инициатива на ПанГея – младежка организация към WWF.

Зелените лектори вдъхновиха аудиторията със своя пример и предадоха знания и модели за опазване на околната среда сред своите връстници и приятели.  Цветни кошчета за разделно събиране на отпадък, поставяне на нови пейки и озеленяване на училищния двор, създаване на зелен кът в сградата на училището, използване на бутилки за вода и кутии за съхранение на храна за многократна употреба, назначаване на екополицаи в лицето на учениците и още много идеи генерираха възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“, провокирани от въпроса на  специалните ни гост лектори : Катина Сталева и Дея Великова, представители на Greenburg към НЕГ „Гьоте“, гр. Бургас и Константин Георгиев, ученик от МГ „Баба Тонка“, гр. Русе „Какво можем да направим в училище, така че то да стане по-зелено?“

Възпитаниците на английската гимназията демонстрираха силна мотивация и ентусиазъм за бъдеща съвместна работа.

 

Зеленото обединява…