Любов, изкуство и талант 

На 13 февруари в Международния конгресен център – гр. Бургас се проведе събитие по връчване на наградите от Конкурса за  авторски литературни творби и рисунки, посветен на Деня на влюбените. Темата на изявата беше посветена на любовта и емоциите, които тя предизвиква.  

Организаторите – Община Бургас, БСУ, БДУ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Климент Охридски“ – Филиал гр. Бургас, НХА „Панчо Владигеров“ – Филиал гр. Бургас и ЦПЛР – Бургас, предварително бяха запознали учениците с регламента и сроковете за участие.  

АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас отново доказа, че е избор на много талантливи млади хора.  Мариета Бъчварова от 9.в клас категорично зае почетното първо място в раздел „Рисунка“, а Дарина Мирева от 10.е клас – трето място в раздел „Дигитална рисунка“.  

В творбата си „Стъпките на любовта“ с помощта на акварела Мариета е нарисувала двама влюбени, които „разговорят“ помежду си на езика на танца. Дарина е изобразила „Две души“, представяйки два образа, свързани в гореща прегръдка.  

Наградените ученички са били провокирани от най-вълнуващата емоция, която човек може да изпита. Получените отличия ще ги вдъхновят и ще ги насърчат за нови изяви. Пожелаваме на двете момичета смело да развиват таланта си и всеки следващ успех да разширява границите на творческите им умения!  

Любовта е не само чувство – тя е изкуство!