МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ SU-OPEN

На 8, 9 и 10. 03. 2024 г. се състоя  Националното младежко състезание по дебати на български език във формат „Британски парламентарен дебат (BP)“, организирано от Студентски клуб „Дебатика“ към Софийския университет. Домакин на изявата бе Физическият факултет на СУ. Проведоха се обучения, свързани с дебатирането във формат “BP”, които бяха  полезни за участниците. Своите знания и опит споделиха  изявени и световноизвестни дебатьори, Един от тях бе Николай Ангелов, който заедно със съотборника си Румен Маринов завоюва второ място на Световното първенство в Мадрид 2023г.  – най-голямото постижение за България до момента в областта на дебатите.

Организаторите се бяха погрижили в детайли за всичко – перфектна комуникация с участниците, тържествено откриване с официални гости, специално парти с анонс  на финалистите. Официалното награждаване се състоя последния ден, като по една купа получиха  двата първи отбора в група „Новаци“ и група „Напреднали“, а останалите отбори финалисти – медали.

АЕГ „Гео Милев“ участва с общо 5 отбора от по двама ученици, подготвени от ръководителя на клуба за дебати – Валентина Атанасова, учител по английски език, и от Радостина Димитрова, учител по български език и литература. Участниците бяха разпределени в три отбора от 9. клас, един от 10. клас и един от 11. клас. Всички  възпитаници на училището ни се представиха повече от достойно в раздел „Новаци“ сред общо 32 други отбора в тази група, като се има предвид, че за първи път участват в този формат!

Нещо повече –  отбор от елитната ни гимназия стигна до финал и завоюва медали, класирайки се сред топ-четирите отбора „Новаци“ в състезанието! Поздравления за Теодора Маркова от 9.а клас и Анелия Пехливанова от 9.г клас, които с резултата си надскочиха участниците в общо 28 отбора в този раздел. Поздравления и за останалите ни отбори в група “Новаци” за достойното представяне –  Далия Бахчеванова (10.а) и Радостин Арабаджиев (10.в), Петър Петров (9.д) и Мартин Парталов (9.д), Магдалена Даскалова (9.д) и Стела Христова (9.д), Симеон Минков (11.а) и Габриела Димитрова (11.б)!

Желаем на всички високи постижения в бъдеще!