Морето, моето вдъхновение

Датата 20 май е определена за Европейски ден на морето от Европейската комисия през 2007 година.  Оттогава морската европейска общност се среща и общува по темите, свързани с опазването на биологичното богатство на моретата и развитието на синята икономика.

 Черноморският институт в България ежегодно организира специална програма под наслов „Черноморски хоризонти“.

На 26 и 27 май проф. Маруся Любчева – основател на Черноморския институт, и Милен Димитров – председател на УС на Черноморския институт, в партньорство с Университет „Проф.д-р Асен Златаров“  обявявиха две изяви за млади хора на възраст 15 – 29 години: конкурс за разказ „ Моята морска история“ и фотоконкурс „Рибари“

Учениците на АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас смело се включиха в надпреварата. В състезанието “Моята морска история” грамоти получиха Катерина Цанева от 11. г и Даниела Петкова от 11. е клас. Във фотоконкурса “Рибари” бяха отличени: с I награда – Виктория Иванова от 10. г и с II награда – Даниела Петкова от 11.е., а с грамоти – Валерия Николова от 8. а, Никол Иванова от 8. а, Ивана Иса от 8. г, Сение Ремзи от 10. г, Зорница Тодорова от 10. е и Николета Динева от 10. е клас.

Отличена бе и г-жа Денислава Велева, учител по изобразително изкуство в Английската езикова гимназия.

Пожелаваме на  възпитаниците на елитното училище да бъдат все така креативни, да имат много творчески успехи и да преодоляват нови вълнуващи предизвикателства!