Нашето участие в традиционния Фестивал на младите в изкуството „Дълбокото синьо море“, гр. Бургас – 2022 г.

Откриването на второто издание на Фестивал на младите в изкуството, организиран от Националната художествена академия, Община Бургас и DAS Marina Burgas Hotel бе на 4 октомври 2022 г. в галерия „Ателие“ на НХА – гр. Бургас. Фестивала отново ще предложи литература, изобразително изкуство, кино и музика.

Таланти от  АЕГ „Гео Милев“ се включиха от самото начало и продължават с успешното си представяне. С удоволствие ще проследим тяхното творческо представяне в различните области и ще очакваме те да споделят своите творби, впечатления и приключения.

Темата на тазгодишното издание е „Дълбокото синьо море“ а участници са ученици, студенти от НХА филиал Бургас, под наставлението на преподаватели от Академията. 

В програмата на фестивала са включени разнообразни дейности и събития като рисуване на стенопис, прожекция на филми, литературни четения, срещи и дискусии, музикални прояви. Основни локации на фестивалната програма са ателиетата на НХА -Филиал Бургас, Графична база „Тодор Атанасов“ – Бургас, остров Св. Анастасия, „Марина – Бургас хотел“, Център за съвременно изкуство и библиотека.

Предстоят и излъчване на филмите „Четири годишни времена“, „Арката: Мечти за напреднали”, късометражни продукции от кино клас Бургас на „София филм фест на брега”, срещи с художниците Динко Стоев и Десислава Денева, с част от екипа на филма „Четири годишни времена“ – Татяна Пандурска и Цветелина Русалиева, разговори с художника Ясен Гюзелев, Евгения Апостолова и Кристина Ингилизова са част от програмата.

„Литературно матине” ще събере талантите на Бургас на 09 октомври /неделя/ от 16.00 часа в залата на Das Marina Hotel Burgas.

И тази година ученици, студенти и утвърдени имена ще рисуват рамо до рамо по време на фестивалните дни, а в края ще видим и резултата –арт инсталация.