Открито за Китай

На 11 май на площад „Атанас Сиреков“, гр. Бургас  г-жа Жанет Ценова и г-жа Катя Костова – учители по китайски език в АЕГ “Гео Милев”, и техни ученици проведоха  “Открито за Китай“.

Изявата се радва на огромен интерес от бургаската общественост. Публика, участници и организатори се включиха заедно в различни дейности, които представят автентичната китайска култура.

Освен възпитаниците на гимназията, много преподаватели и всички членове на ръководството, на събитието присъстваха и китайски учители от цялата страна.  Кметът Димитър Николов също уважи инициативата и се запозна отблизо с китайските традиции и обичаи.

Младите хора, изучаващи китайски език в училището, представиха достойно както  учителите си, така и общността на АЕГ “Гео Милев”. Стотици хора изписаха калиграфски имената си и послания на китайски,  забавляваха се с различни томболи, получиха символични подаръци. Всички посетители бяха предизвикани да се включат в разнообразни игри, чрез които придобиха нови умения и знания, свързани със загадъчния Източен свят. Изрязването на хартия под ръководството на ученици привлече по – търпеливите, които бяха възнаградени с прекрасните си произведения. Гражданите на Бургас се потопиха в една различна, екзотична   атмосфера и не скриха желанието си да посещават и други подобни изяви.

Преподавателите по китайски език в АЕГ “Гео Милев” изказват искрени благодарности  на  Институт „ Конфуций“ – София и Община Бургас, които безкористно подкрепиха инициативата и спомогнаха това събитие да се превърне в  истински празник.