ПОБЕДИТЕЛИ в конкурсa MEME WARS ‘2022

Приключи второто издание на ежегодния конкурс за креативен мем в АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас. Вече можем да обявим победителите в MEME WARS ‘2022!

Разбира се, публиката в интернет отново получи шанс да гласува и определи трите най-забавни електронни изображения, известни още като „миймове“ и „мемета“!

По идея на Кейдия Кинг, учител и доброволец по програма Фулбрайт, тази година фокусът на тематичното предизвикателство бе върху „Любим филм или видеоклип“. Предложението бе радушно прието от Редакторската колегия на Ученическия вестник и членовете на Клуба за електронни медии. От състезателите се изискваше да използват любима сцена от филм или видеоклип по предизвикателен, иновативен и талантлив начин, като включат оригинален текст на английски език. Крайната цел бе креативен и остроумен мем – дигитално изображение със забавно послание, предназначено за интернет аудиторията на вестника.

Началото на конкурса беше оповестено в Школо в средата на октомври, веднага след официалния старт на извънкласната дейност по интереси в училище. Крайният срок за изпращане на творбите бе 5-ти декември. От получените дигитални изображения, общо 13 бяха одобрени за участие, съгласно регламента на конкурса. Гласуването в интернет бе валидно до полунощ на 10-ти декември. Авторските творби, получили най-голям брой „харесвания“ в Инстаграм и Фейсбук страниците на вестника до тази дата, са избраните печеливши!

Награждаването се състоя на 12 декември, в Творческата стая на гимназията. На победителите бяха връчени официални грамоти с подпис от директора на АЕГ „Гео Милев“ Жаклин Нейчева. Всеки от тях получи и пакет с USB-памет, забавен сувенир и „сладка наградка“, предоставени от ръководителя на Клуба за електронни медии Валентина Атанасова.

 

ЧЕСТИТО на победителите!

           

            1-во място

Габриела Кирилова Димитрова от X „б“ клас

            (видеоконцерт на „BTS” с послание за силата на знанието и съзнанието)

           

            2-ро място

            Петя Георгиева Георгиева от IX „б“ клас

            (филма „Американски психар“ и тежестта на отчуждението и дистанцията)

           

            3-то място

            Теодора Иванова Тенева от X „е“ клас

            (филма „Шрек Завинаги“ с идеята за съпричастност и съпреживяване)

 

            СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за креативност и чувство за хумор

            Теодора Иванова Тенева от X „е“ клас

            (филма „Играта на играчките“ с доза свеж хумор относно слабите оценки)

           

            Щастливците, чиито творби бяха оценени в интернет, както и част от участниците в Клуба за електронни медии към гимназията проведоха кратка дискусия за авторската идея, скрита зад изпълнението на всеки мем от конкурса. Единодушно се съгласиха, че творбите са оригинални, новаторски, с ясно и достъпно послание.

            Творбите са изложени върху две табла на 2-ри етаж в АЕГ „Гео Милев“, които ще налични до средата на януари идната година.

            Клуб за електронни медии към АЕГ „Гео Милев“

Блог на Ученическия вестник: https://gpaeburgas.org/Fullbright/

Инстаграм акаунт на вестника: https://www.instagram.com/elsnewspaper_burgas/

Фейсбук акаунт на вестника: https://www.facebook.com/elsnewspaper