Покоряваме нови върхове – Национален кръг на олимпиадата по лингвистика

Лингвистиката е наука за развитието на езиците, явленията в тях и връзката помежду им, а в АЕГ „Гео Милев“ се изучават английски, немски, руски и китайски.

Олимпиадата по лингвистика се провежда в 3 кръга: общински, областен и национален. За решаването на задачите, включени в техния формат, не е необходимо участникът да е запознат детайлно с езика, на който са съставени. За да се справят с предизвикателствата, учениците трябва да притежават основни езикови познания, математическа логика и богата обща култура.

С голяма радост и нескрита гордост споделяме прекрасна новина за Английската езикова гимназия – ученичката Рая Иванова от 11. б клас се класира за Националния кръг на олимпиада по лингвистика. Това постижение е не само доказателство за интелекта и знанията на Рая, а и за високото качество на образованието, което елитната половинвековна гимназия предлага на своите възпитаници.

През периода на подготовката си гимназистката показва сериозна ангажираност към заниманията в Школата по лингвистика и неслучайно  демонстрира изключителни умения в практическото прилагане на усвоения материал в състезателна среда. Единадесетокласничката  преодолява успешно Общинския и Областния кръг на олимпиадата благодарение на неимоверната подкрепа и насърчаването, които получава от своя всеотдаен ръководител – г-жа Милена Майсторова. Рая Иванова е вдъхновяващ пример за това как със силно желание и усърдна работа  можеш да се изкачваш по стълбата на успеха.

Интересите на единадесетокласничката са разностранни, а това спомага за развитието на личността ѝ. Рая обича да рисува, да учи езици, да чете книги, свързани с астрономия и психология,  а през малкото свободно време, което ѝ остава – да прави фокуси. Освен заниманията в Школата по лингвистика, момичето посещава и IT кариера (Школа по програмиране) с ръководител г-н Петър Петров. Постижението на възпитаничката на АЕГ “Гео Милев” откроява не само личните ѝ качества, а и значението на образованието за създаването на знаещи и можещи, уверени в способностите си млади хора. 

Поздравяваме Рая Иванова за големия успех и ѝ пожелаваме отлично представяне на Националния кръг на олимпиадата по лингвистика, който ще се състои  19 -21.04. 2024 в гр. Бургас с домакин ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Пожелаваме нови, още по-високи постижения на Школата по лингвистика в АЕГ „Гео Милев“ с ръководител г-жа Милена Майсторова!