ПРОЛЕТЕН ТУРНИР ПО РЕЧЕВИ УМЕНИЯ НА ФОНДАЦИЯ БЕСТ ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ

На 25 и 26 февруари 2023 г. във Варна се състоя пролетният турнир по речеви умения на английски език на Фондация БЕСТ за Източна България. В него взеха участие ученици от област Бургас и от градовете  Димитровград, Добрич, Габрово, Хасково, Кърджали, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Шумен, Търговище, Варна, Велико Търново и Ямбол. Атмосферата по време на състезанието беше  напрегната , а участниците –  изпълнени с емоции.

АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас участва  с 19 ученици в категориите „Дебати“, „Оратория“, „Прочит на проза“ и „Прочит на поезия“. Имахме 4 начинаещи отбора по „Дебати“, състоящи се предимно от ученици от 8. клас, които дебютираха и се представиха достойно с поне две победи на настоящето състезание. Далия Бахчеванова от 9. а клас се нареди сред топ пет най-добри начинаещи говорители , Магдалена Даскалова (8. д), Стела Христова (8. д) и Теодора Маркова (8. а) – сред десетте най-добри начинаещи ответени говорители . Отборът на Стилиан Станчев (8. д), Стела Христова (8. д) и Димана Стоянова (8. д) се класира сред десетте най-добри начинаещи отбора.

Красимир Милеков от 9. д клас спечели второ място в категорията „Оратория – начинаещи“ с реч на тема „Видеоигрите като начин на обучене“ и ще се яви на Националния кръг на състезанието по речеви умения заедно със златното ни трио по дебати – Малена Малчева (12.в), Ясен Жеков (12.а) и Денислав Драчев (12.в), където се надяваме  всички да завоюват още медали.

 

Благодарим на всички участници в турнира , както  и на Кейдия Кинг – доброволец по програмата „Фулбрайт“, която ги наставляваше и подкрепяше по време на състезанието. Не се съмняваме, че ще стават все по-добри занапред.