„Първокласното начало“ на АЕГ „Гео Милев“

В навечерието на Никулден Димитър Николов по традиция отличи учителите, които поставят началото на  преподавателската си кариера през настоящата учебна година. Инициативата на кмета на Бургас „Първокласно начало“ се осъществява за пети пореден път и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално поприще. Гости на церемонията бяха Михаил Ненов – заместник-кмет по образование, Михаил Хаджиянев – председател на Общинския съвет, проф. Мария Алексиева –  заместник-ректор на Бургаския свободен университет, доц. Димо Колибаров –  директор на Филиала на Националната художествена академия в Бургас, Константин Янков и Огнян Марков – представители на двата училищни синдиката.

В началото на 2023-2024 учебна година в образователната система на нашия град като преподаватели работа са започнали 133 педагози. Сред тях са и три дами, новото попълнение в екипа на АЕГ „Гео Милев“: Александра Лазева – учител по биология и здравно образование, Денислава Велева – учител по изобразително изкуство, и Емилия Янева – учител по информационни технологии. В елитното училище енергията и ентусиазмът на тяхната младост се срещат с утвърдените професионални умения на  колегите им, които имат дългогодишен опит в сферата на образованието. Вече повече от два месеца тази чудесна симбиоза реализира качествени модели на работа, отговарящи на изискванията на съвременното обучение.

В церемонията по награждаването бяха включени и изказвания на преподаватели с вече няколокогодишен опит. Сред тях бе Катерина Димитрова – учител по английски език, която от три години е член на екипа на АЕГ „Гео Милев“. Тя сподели, че благодарение на подкрепата на ръководството на училището и на колегите си е успяла да се справи с притеснението през първите учебни месеци. Помощта, оказана  от по-опитните преподаватели в гимназията, е помогнала на младия учител да преодолее трудностите и да добие увереност в работата си с учениците. Катерина Димитрова посъветва своите бъдещи колеги да черпят мотивация от мисълта за удовлетворението, което ще изпитат, виждайки след години в какви прекрасни млади хора са се превърнали техните възпитаници. 

АЕГ „Гео Милев“ поздравява Александра Лазева, Денислава Велева и Емилия Янева за избора им – трудната, но благородна  мисия  „Учител“, и им пожелава смело  да посрещат предизвикателствата и успешно да преодоляват изпитанията по пътя на професионалното си развитие! На добър час!