Урок по родолюбие в АЕГ

На 01.12.2023 г. в Творческата стая на АЕГ „Гео Милев“ се проведе открит урок по родолюбие. Целта на занятието бе да покаже на учениците вдъхновяващи примери от българската история и литература.

По покана на г-жа Антонина Нонева – учител по БЕЛ, част от екипа на сдружение „Българска история“ посети елитната Английска езикова гимназия.

Гост лекторите –  Ивомир Колев и Мартин Стаматов, бяха подготвили викторина на историческа и литературна тематика, в която взеха участие възпитаници на училището от 10.в, 10.г и 8.е клас. Гимназистите демонстрираха своята информираност и любознателност.

На открития урок присъстваха г-н Божидар Горанов – заместник-директор АСД, г-жа Мариана Ведричкова – главен учител, Божидар Божков – РКО, Станислава Гандиева – учител  по БЕЛ, и Мирослав Стаматов – учител по ФВС.

Целият колектив на АЕГ “Гео Милев”- гр. Бургас сърдечно благодари на екипа на сдружение “Българска история”, че прие отправената поканата, и вярва, че тази среща е само началото на едно ползотворно сътрудничество.