„Учителят е компас, който активира магнитите на любопитство, знание и мъдрост в своите ученици“ – Евър Гарисън 

На 20.04.2023 г. в ГРЕ „Г. С. Раковски “ се проведе състезание по Биология и здравно образование под наслов “ Голямото преследване в Биологията “ , организирано от преподавателката по биология г-жа Керанова . 

Получихме покана за участие с наш отбор от трима ученици от 11 г клас , профил биология и химия , водени от тяхната преподавателка  г-жа Цанка Николова . В състезанието се включиха Александра Ставрева , Биляна Белова и Борис  Димитров . Идеята на състезанието е повлияна от телевизионното предаване на Ники Кънчев .

Домакините от ГРЕ се включиха с 3 отбора от профилните паралелки . Състезанието включваше 4 етапа , при които на всеки етап отпада 1 отбор , а на последния етап отборът победител премери знания с “ преследвача“. Нашите ученици имаха само един ден,  за да се подготвят по трудния и обемист учебен материал , но през цялото време водеха уверено , въпреки силната конкуренция. Гости на състезанието бяха г-жа Таня Колева  експерт по биология в РИО Бургас , директорите на ГРЕ , преподаватели по биология и химия . На последния етап от състезанието нашият отбор успя да пребори “ преследвача “ в доста оспорван финал и се класира първи . 

Освен сладката и удовлетворяваща победа , учениците от АЕГ успяха да премерят сили със своите директни конкуренти и да си дадат сметка къде грешат и какво още да надградят