Българският представител в ЕК Мария Габриел, Европейски комисар за област „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“, обяви лично наградата на УК „Reborn“

На 12.06.2020г. Учебна компания „Reborn” и продуктът „Зелена къща – оранжерия за градско земеделие“ получиха Специалната награда по Проект „Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси“ (съвместно начинание на Джуниър Ачийвмънт България, JA Европа и Европейския институт за иновации и технологии „Суровини“ (EIT Raw Materials). Наградата обяви лично българският представител в ЕК Мария Габриел, Европейски комисар за област „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“.

За първи път в АЕГ „Гео Милев” разви дейност учебна компания. В края на успешната стопанска година УК „Reborn“ се яви на финалите на състезанията на Джуниър Ачийвмънт България по предприемачество, състояли се онлайн през платформата Zoom от 08.06.2020г. до 12.06.2020г. Основният отбор на Учебна компания „Reborn“ участва в Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди 2020“ (в надпреварата за приза “Най-добра учебна компания“ и в състезанието „Специална награда по проект ЕИТ Суровини“), както и в две други съревнования – за Наградата на МетЛайф (по Проект „Знания, които променят живота“) и в конкурса „Брандико“ на Министерството на икономиката.

В Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди 2020“ на JA България 63 ученически стартъпа от цялата страна представяха своите продукти и бизнес идеи от 8 до 11 юни 2020г. На 8 и 9 юни нашият сърцат отбор – президентът на УК Тина Гърненкова (Х г), вицепрезидентът Алекс Желязков (XI д), Десислава Георгиева (X б), Александър Иванов (Х а) и Беррин Йешил (XI г) – защити достойно бизнес идеята си пред две авторитетни журита. Според регламента на състезанията  всеки отбор презентира пред жури 4 минути и разполага с 6 минути за отговори на въпросите на съдиите и да покаже своя продукт или услуга. Важна особеност на състезанията е, че при регистрацията за участие учебните компании трябва да представят с презентациите си и пакет фирмени документи. Състезанието “Най-добра учебна компания“ се провежда на български език,  а за Специалната награда по Проект „ЕИТ Суровини“, която  спечели УК „Reborn“ – на английски. В тази надпревара класирането бе на два етапа, като до финал бяха допуснати само 6 отбора, сред които и нашият.

На церемонията по награждаването на победителите в „Изгряващи звезди“ 2020 в своето обръщение от името на  УК „Reborn“ Алекс Желязков изтъкна основните особености на фирмата: философия – екологията, девиз – „Прероди суровините!“, символи – червен цвят и огнената птица Феникс – израз на възкресението и новия живот на „преродените“ суровини чрез кръговата икономика. Продуктът „Зелена къща – оранжерия за градско земеделие“ е бизнес идея със социален ефект.

След награждаването УК „Reborn“ получи покана за участие в предаването Business Daily по ТВ Европа. Алекс Желязков се включи като наш представител и отговори на въпросите на водещия относно бизнес идеята и нейната реализация, организацията на фирмата и бъдещото развитие на проекта.

Общият актив от награди на Учебна компания „Reborn” за 2019/2020 година е следният: Специалната награда по Проект „Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси“ и отличия от други състезания и лагери – 3 първи, 2 втори и 1 трето място. От Иновационния лагер за генериране на идеи (първата национална изява на „Reborn“) – три награди (на Десислава Георгиева, Вероника Нейкова и Тина Гърненкова), от Финансовия иновационен лагер – три награди (на Тина Гърненкова, Алекс Желязков и Вероника Нейкова). Успехът на УК „Reborn“ в дванадесетото издание на наградите „Изгряващи звезди“ е добра основа за бъдещо развитие на обучението по предприемачество в АЕГ„Гео Милев”.

УК „Reborn” благодари на журито, което оцени идеята и усилията за нейното осъществяване, на Джуниър Ачийвмънт България за приключението „обучение по предприемачество“, в което учим как се прави бизнес, и на ръководството на АЕГ„Гео Милев” за подкрепата и създадените условия за развиване на дейност!

 

Може да гледате:

Рекламното клипче на участниците в отбора на Учебна компания „Reborn”https://www.facebook.com/jabulgaria/videos/250532962834534/

 

Участието на Алекс Желязков в предаване на ТВ Европа:

https://www.vbox7.com/play:ce7d49f127&start=215#

Награждаване на УК „Reborn“