Златна среща за свободния човек и интелекта с Теодосий Теодосиев

Безграничният интелект на вдъхновителя Теодосий Теодосиев докосна съзнанието на възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“-гр. Бургас. Срещата се осъществи по покана на г-жа Жечка Русинова – учител по физика и астрономия в  елитната гимназия.

Събитието уважиха областният управител – проф. д-р Мария Нейкова, началникът на РУО-Бургас – г-жа  Петя Петрова, директорът на НЕГ „Гьоте“ – г-жа Антоанета Христова, целият преподавателски екип на Английската езикова гимназия, родители и приятели.

Г-жа Мария Нейкова изрази своето възхищение от Теодосий Теодосиев и му връчи най-високото отличие на областния управител на гр. Бургас.

„Златният учител“ на България е един от най-изявените преподаватели по физика, получили световно признание. Автор е на множество учебници и научни статии.

Учителят Теодосий Теодосиев е основната причината за успехите на възпитаниците му, спечелили стотици златни медали от международни олимпиади по физика. Негови ученици са изследователи в различни научни области, които издигат престижа на страната ни на форуми по целия свят.

Златният Тео провокира интереса на всички гости на събитието със своята теория за свободния човек, за естествения и изкуствения интелект. Посъветва младите хора да четат постоянно и ежедневно да обогатяват речника си, да развиват своите социални умения и емоционалната си интелигентност  наред с аналитичното мислене, което създават именно точните науки. Насърчи родителите да бъдат „по-добри“ в личностното изграждане на своите деца, като използват по-авторитарен начин на възпитание. Посъветва младите хора да се научат да  разграничават  консумирането на вещите и материални облаги от натрупването на нови знания и  умения. Според г-н Теодосиев  единствено вървейки по трудния път, човек може да достигне висотите на големите успехи и да се нареди до най-добрите в световен мащаб. Само чрез силна упоритост, вяра, морални ценности, лишения, жажда за усъвършенстване и неуморен труд може да се пребори изкуственият  интелект, който толкова стремглаво навлиза в нашето ежедневие.

„ Търпението и умението да устояваме на желанията и импулсите си, разграничава хората от животните. Нека не губим човешкото у себе си!“, заключи Великият учител.