Feast for the senses

На 27 юни 2023г., в Творческата стая на АЕГ „Гео Милев“ се състоя интердисциплинарен открит урок на тема: „Любим литературен герой“.

Възпитаниците на английска гимназия от VIIIе клас, заедно със своя класен ръководител и учител по английски език г-жа Ивелина Филипова и г-жа Десислава Димова, преподавател по изобразително изкуство,  представиха на английски езиk свои рисунки на литературни герои. Специалността на паралелката е графичен дизайн и затова на този открит урок учениците имаха възможност да покажат своя талант в изобразителното изкуство, както и натрупаните знания по английски език през тази учебна година.

Откритият урок показа високо ниво на владеене на английски език, изобретателност, отлични литературни познания, богато въображение и голям потенциал в областта на изобразителното изкуство от учениците на VIIIe  клас. Учениците представиха литературното произведение, което са избрали, автора на самото произведение,  герой от произведението с  негови предимства и недостатъци и още много. Всичко беше представено по един артистичен и забавен начин.

Класният им ръководител г-жа Ивелина Филипова се надява, че нейните ученици ще продължат все така активно да се развиват в различни сфери на науката и изкуството, но най-вече да запомнят най-ценния урок от днес, а именно: „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ – Антоан дьо Сент-Екзюпери.