Николай Петков от XI клас с три нови награди

… Всеки своя пътека си има,

всяка бърза и търси човека…

 

Талантливият Николай  Петков от XI клас, следвайки своя път, отново прослави Английската гимназия с три награди през месец април.

Двете отличия са от Рецитаторския онлайн конкурс „И добри ще са хората”, посветен на годишнината от рождението на поета Пеньо Пенев. Състезанието бе организирано от Община Димитровград и от ОП „Детски и младежки център”, гр. Димитровград. Целта на конкурса е да се популяризира сред подрастващите творчеството на поета Пеньо Пенев, както и да се създаде интерес към литературата. Всеки участник в конкурса е трябвало да научи едно стихотворение от поета, строил Града на мечтите и превърнал се в духовна емблема на Димитровград. Журито е оценявало изпълненията по няколко критерия: съответствие с темата на конкурса, сценично поведение, актьорско майсторство, правоговор и дикция.

За своето изпълнение  на стихотворението “Пътека” от Пеньо Пенев възпитаникът ни  се класира на трето място във ІІ възрастова група. Майсторската рецитация на творбата на поета донесе на Николай като индивидуален изпълнител още едно отличие – Специалната награда на Дома музей „Пеньо Пенев”.

В XXIX Национална конференция по история, литература и философия на тема “Битие и време” Николай зае второ място. Научният форум за ученици от V до XII клас се организира от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”- Варна. В трите секции („Литература“, „История“, „Философия“) учениците имаха възможност да участват с доклади, есета, електронни или визуализирани презентации. Нашият възпитаник се представи в Секция „Литература“ с есето си “Ръцете на щастието”. Награда ще получи и учителят на Николай.

 

Поздравяваме даровития ученик и му пожелаваме още много успехи и призови места!