Интервю с Георги Мархолев

Бургаската английска гимназия вече има свой официален химн. Виновниците за това са известният изпълнител Георги Мархолев и Дарина Джеферсън, позната сред литературното общество като Дарина Хаджистоянова. Конкурсът беше обявен в средата на февруари, а текстът на “Now, then, tomorrow” успя да пребори десетки предложения. Лиричната творба намери правилния музикант в лицето на Георги Мархолев, който създаде музиката и аранжимента и подари на гимназията студийните записи.

„Песента я написах за 15 минути, в 12 часа вечерта. После седнахме и започнахме да я записваме с Емилио – сина ми и с Мариета – жена ми. И песента стана готова за два, три дни, общо с аранжимента, както и с участието на Дейвид Йорк, като вокалист. Текстът е уникален и е много истински. Той е световен този текст. Той се отнася до всички. Защото, да ние сме децата на морето и но не само защото сме от Бургас и от Английската гимназия“.

Георги Мархолев разказа още, че когато са били ученици,  „Жълтата подводница“ на Бийтълс е била негласно неофициален химн на Английската гимназия.

Цялото интервю с Георги Мархолев можете да чуете на този линк: Чуйте химна на английската гимназия – Любопитно (bnr.bg)

Източник: https://bnr.bg/