ОСКАРИ 2023г. – VIIIe

На 29.03.2023г. в Денят на европейските автори“, в класната стая на VIIIе клас от АЕГ „Гео Милев“ се проведе Церемония по Награждаването на наградите „Оскар“ за 2023 година.

VIIIе клас заедно със своя класен ръководител г-жа Ивелина Филипова станаха домакини на величия от ранга на Майкъл Джордан, Меси, Роналдо, Неймар, Томас Шелби от „Peaky Blinders” Спайдърмен, Джени от „Blackpink, Рейчъл от “Friends”, френски мим, Tони от “Riverdale”, легендата в плуването Майкъл Фелпс, Даниел Радклийф, вещицата Лилибу, Wednesday Addams, Раян Рейнолдс, Луси Хейл, певицата Raye, аниме персонажите Mikasa Ackerman и Ayano Aishi, Mr. Bean, Тейлър Суифт и сестрите Клоуи, Кендал и Кайли Кардашиян.

Водещите на церемонията Walter White и Jesse Pinkman от “Breaking Bad” откриха годишните награди и зададоха въпроси на всички гости за изминалата година, постиженията и мечтите им.

Всеки от гостите мина по червения килим и разказаха освен за миналите си проекти, така и за бъдещите си планове и цели. Всеки от тях демонстрира таланта си и останалите гости имаха възможност да се насладят на трикове с топка от Неймар, магически заклинания, изкуството на мима, новини от кухнята в семейство Кардашиян и много други.

Церемонията премина в приятелска и забавна обстановка, въпреки че не всички звезди демонстрираха приятелски чувства едни към други. Имаше леко „напрежение“ между Роналдо и Меси, но дори и те показаха уважение към таланта на другия.

Имаше пет категории, в които звездите бяха номинирани и след анонимно гласуване бяха избрани победители, които бяха наградени от Академията в лицето на г-жа Филипова.

Така за няколко часа класната стая на VIIIе се превърна в Dolby Theatre и успя да покаже талантите и високото ниво на английски възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“.