Пътуване към себе си

На 21.02.2024 г., по инициатива на Ема Димитрова, ученичка от XI е клас, и от името на Ученическия съвет, със съдействието на г-жа Даниела Денева и г-н Божидар Горанов, се проведе Литературно четене на любовна поезия в Актовата зала на гимназията. 

Мнозина се включиха със свой собствен прочит на избрано от тях произведение на български, английски и руски език, като по традиция рециталът премина отново в две направления четене на любовна поезия на емблематични автори  и изпълнение на лично сътворени творби от възпитаници на гимназията. 

Участниците и гостите от публиката допринесоха за създаването на естествена, непринудена и много истинска атмосфера, която улови мига на изразяването на чувствата и възторга от поезията у младите хора. Прекрасен орнамент към събитието бяха талантливите музикални изпълнения на ученици от вокално-инструменталната формация към гимназията и артистичното представяне на г-н Николай Георгиев.

Подобни събития подхранват и извисяват творческата и артистичната духовна енергия на всички, за които изкуството е храм.