XXI Национален конкурс „Свети Трифон Зарезан“ – 2024г.

Ученици от АЕГ „Гео Милев“ почетоха Св. Трифон – покровител на лозарството и винарството, със своето цветно участие в XXI Национален конкурс „Свети Трифон Зарезан“ – 2024г. Събитието се провежда всяка година и има за цел да отразява красотата и благородството на старите български обичаи и вярвания.

В новото издание Кристияна Шиварова от 11.е клас бе наградена с медал и зае трето място за прекрасната си рисунка. Творбата на възпитаничката на нашата гимназия ни дава възможност да съпреживеем делника и празника на българите от миналото до нашата съвременност.  

Гимназистите Даниела Тодорова от 11.в клас и Недислав Толев от 9.е клас получиха грамоти за отлично представяне. Двамата ученици с творбите си ни върнаха към природата и родните традиции с техники и похвати на живописта и графиката.  

Възпитаниците на  Английската езикова гимназия развиха фантазията си, черпейки сила и вдъхновение от корените си и творчески заряд от наставниците си.

Всички  ние сме потомци на свободни, честни и достойни хора и сме призвани да познаваме, съхраняваме и предаваме на следващите поколения богато културно наследство на нашия народ. Ние, творческата общност на АЕГ „Гео Милев“, ще продължаваме да съхраняваме и предаваме наследеното и в изкуството си.