Регионален Турнир на Фондация БЕСТ за източна България

В почивните дни на 26 и 27 ноември АЕГ „Гео Милев“ бе домакин на есенния регионален турнир на Фондация БЕСТ за България за цялата източна част на страната! Посрещнахме участници от различни училища от Варна, Добрич, Разград, Хасково и други места. Имахме множество доброволци от учениците в гимназията, които с удоволствие и усмивка посрещаха и насочваха гости и участници и подпомагаха организационната дейност и провеждането на турнира!

Нашата гимназия предостави пълен достъп до помещенията и технологичното оборудване и осигури интернет връзка за целите на събитието. В повече от 24 стаи се състоя богата програма от рундовете за дебатиране, индивидуални съревнования за ораторско майсторство, за прочит на проза и поезия, както и синхронно изпълнение на дуо-екипи. Всички участници представиха своите умения да дискутират, дебатират, или представят произведения и да изнасят реч на английски език. Допуснатите гости се наслаждаваха на различните представяния и аплодираха всеки участник!

АЕГ „Гео Милев“ също участва в турнира – с 22-ма участника, сред които 2 отбора ветерани-дебатьори с един помощник, 3 отбора новаци, както и шестима индивидуални състезатели.

Красимир Милеков от 9.д клас се класира на трето място сред осмокласниците и деветокласниците в категория „Оратория“. Иво Радев от 11.а клас достигна до полуфинали и се класира за националния кръг в категориите „Оратория“ и „Прочит на проза“. Светослава Търпанова от 11.а клас също се класира за националния кръг в категория „Прочит на проза“. Честито на индивидуалните ни участници!

Впечатленията на осмокласниците – дебатьори-новаци (7-на на брой), които за първи път се запознаха с турнира, бяха „изключително интересно“! Макар и да не спечелиха, понеже се състезаваха основно с деветокласници от други училища (единственият друг отбор осмокласници бе от Разград), всички са изключително доволни от своето представяне и най-вече от това, че преодоляха стреса и разбраха какво е да изнасяш публична реч пред комисия и гости! Имахме, разбира се, и една победа – отборът-новаци Петър Петров (8.д), Магдалена Даскалова (8,д) и Мартин Парталов (8.д), са успели да впечатлят журито и да надделеят в един от рундовете! Всички новаци-дебатьори от гимназията със сигурност ще участват и в пролетния турнир, с цел да се класират за националния!

Ветераните ни също се представиха достойно, но не завоюваха награда. Златното ни трио – Малена Малчева (12.в), Ясен Жеков (12.а) и Денислав Драчев (12.в) победиха в два от рундовете и се класираха за националния турнир, където се надяваме да имат възможност да докажат способностите си! Останалите ветерани ще се опитат отново по време на пролетния турнир да се класират за националния кръг.

            Благодарим на всички участници в турнира, на Кейдия Кинг, която подготви индивидуалните ни състезатели и на Джеймс Мот, който подготвяше ветераните!

            Благодарим и на всички колеги и доброволци, които осигуриха нормалното провеждане на турнира!

            До нови срещи!

 

            Клуб за Интернет проучвания и ораторско майсторство към АЕГ „Гео Милев“