„Репликите“ на литературните таланти на Английската гимназия

Литературното общество на АЕГ „Гео Милев“ прие нестандартното  предизвикателство да участва в първото издание на „Поетични реплики“ на тема „Преходност и вечност“. Събитието бе организирано на 09.02.2023 г. в Дома на писателя – гр. Бургас по инициатива на Диана Саватева, заместник-кмет на Община Бургас и автор на поетичната книга „Капка, изпреварила дъжд“. Г-жа Саватева бе подбрала свои произведения, които кореспондират на темата, и провокира  присъстващите да се включат в своеобразен творчески диалог.  Утвърдени  бургаски поети и писатели – Роза Боянова, Константин Корадов,  Динко Динков, Наталия Недялкова и други автори, поканени  на събитието, откликнаха на предизвикателството и   споделиха  прозренията си в стихове и проза за човека и света, чиято същност е конфликтно единство от преходност и вечност.

Част от членовете на Литературното общество, единствените ученици   творци в града ни, които участваха в “Поетични реплики”,  също се включиха в диалога на изкушените от художественото слово  бургазлии.   Преслава Стоянова от 12. Б клас прочете финалния епизод от фантастичния си разказ „Фантаскоп“, а   Таня Петрова от 12. Б клас представи философската си импресия „Аз…“.

Литературните таланти   на Английската гимназия вече подготвят авторските си текстове за  второто издание на „Поетични реплики“ на 28.02.2023 г. на тема „Любов и време“.