Bulgarian creative writing competition

            Ученици от Английска езикова гимназия получиха грамоти  за участие  в 13-то състезание за творческо писане на английски език. 

„Творчеството включва излизане извън установените модели, за да бъдат видени нещата по различен начин.“ Това е мисъл на известния малтийски автор на книги, изобретател и консултант Едуард де Боно.  

В края на ноември 30 ученици от 8 до 11 клас от нашата гимназия  смело се впуснаха в предизвикателството да изберат една от зададените нестандартни теми и да напишат на английски език кратка история или стихотворение. Те  демонстрираха творческо въображение и мислене, разчупиха традиционната гледна точка  за възприемане на света. И не на последно място показаха високо ниво на владеене на английски език.

На 15.02.2023 г. година класираните за националния кръг на тринадесетото състезание по творческо писане на английски език Емилия Байчева от 8д с учител  Валентина Атанасова, Рая Иванова от 10в с учител  Янита Николова и Иво Радев от 11а с учители  Дарина Пехливанова и Филка Калабалъкова, получиха грамотите си. На останалите ученици също бяха връчени сертификати за успешно участие в състезанието. Пожелаваме на нашите талантливи ученици  още много успехи в бъдеще!