СЕЛФИ С УСМИВКА – В ЧЕСТ НА ДЕНЯ НА УЧИТЕЛЯ И ДЕНЯ НА УСМИВКАТА

В първата седмица на златния октомври ученици и учители от АЕГ „Гео Милев“ съвместно отбелязоха два чудесни световни празника – Деня на учителя (05.10) и Деня на усмивката (06.10). Весел смях, поздрави и благопожелания огласиха фоайето на втори етаж пред Учителската стая.

 

Точно в петък, в Деня на усмивката, Клубът за електронни медии организира и проведе забавно празненство със съдействието на Арт ателието към гимназията. Два ръчно изрисувани плаката послужиха като фотопаравани за забавни ретро снимки. Допълнителен постер, изпъстрен с усмихнати емотикони в ярки цветове, със забавни изображения, нарисуваха талантливите Емилия Байчева и Елена Кирязова от 9.д клас.

Отправеното предизвикателството към всички бе да поканят съученици, учители, колеги или представители на ръководството, за да се снимат с мобилен телефон и с широка усмивка на лицето – символ на добро настроение, подкрепа, топлина и обич. Задължително изискване бе снимката да се публикува в Инстаграм или Фейсбук, като се използва специално определен за целта хаштаг: #smileAEGburgas. Разбира се, за двете най-оригинални селфита бяха предвидени кутии със сладки награди, осигурени от ръководителя на Клуба за електронни медии – г-жа Валентина Атанасова.

 В Деня на усмивката мнозина от учителите с удоволствие се откъснаха от натоварения си график, за да позират заедно и да покажат, че усмивката сплотява, стопля сърцата и разведрява!

 По време на последното междучасие участниците в Клуба за електронни медии единодушно избраха победител в своеобразния еднодневен конкурс – учениците от 8.е клас. Подтикнати от класния си ръководител Татяна Шурелова, осмокласниците подходиха с оригинална идея към предизвикателството – хванати за ръце в кръг, те направиха жива фигура на двора, като създадоха „усмихнато лице“. Редакторската колегия на Ученическия вестник с удоволствие посети класа в последния час, за да им връчи заслужената сладка награда.

 Втората награда бе единодушно отредена на учителите, тъй като демонстрираха екипност и съпричастниост, позирайки с удоволствие за снимки.

Честито на призьорите!

 

Нека си пожелаем една учебна година, изпълнена с весели мигове, задружност и много усмивки!