СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОМИСИЯ „ФУЛБРАЙТ“

Fulbright е най-широко признатата и една от най-престижните програми за обмен в света. Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” предоставя стипендии за обучение и квалификация в САЩ на български ученици, завършващи гимназиален етап.

На 23.02.2024 г. преподаватели по английски език и ученици от 9. и 10. клас от АЕГ „Гео Милев“ се срещнаха с г-н Филип Ляпов – гост-консултант към комисия Fulbright Bulgaria. Присъстващите на събитието имаха възможност да получат информация относно изискванията за кандидатстване за стипендия в американски университети.

Г-н Ляпов поднесе презентация в Творческата стая на гимназията, като изясни стъпките за успешното подготвяне на учениците. Той сподели, че възнамерява да провежда уебинари за последователните етапи в осведомеността за кандидатстването. Първият уебинар предстои през април,  2024 г. Учениците узнаха, че част от помощта, която се предвижда, е свързана и с безплатни курсове за ТOEFL  и SAT.

 Специалният гост уточни, че това, което комисията очаква да открие у успешните кандидати, безспорно е както техният интерес, отдаденост и ангажираност към конкретно занимание, така  и ясното намерение за по-нататъшно задълбочено развитие в избраната за обучение област.

Филип Ляпов е готов да съдейства на всички, решили да кандидатстват за  пълна или частична стипендия за обучение в американски университети.