УСПЕХИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС „Аз обичам Черно море“

Алекса Георгиева от 12а клас, Даниел Коларов от 11е клас и Виктория Кулева от 10д клас спечелиха престижни награди на Международния конкурс „Аз обичам Черно море“.

Алекса от 12а клас зае две ПЪРВИ МЕСТА в раздел „Изобразително изкуство“ и в раздел „Поезия“ със своите творби, посветени на Черно море, в III възрастова група.  

Даниел от 11е клас спечели ТРЕТО МЯСТО в раздел „Фотография“ в III възрастова група.

Виктория от 10д клас спечели ТРЕТО МЯСТО в раздел „Проза“ в III възрастова група.

Успехът на тримата ученици, които представиха достойно половинвековното ни училище, е наистина голям, защото те се състезаваха с над 880 млади творци от цяла България. Принос за техните творчески изяви имат и техните учители – г-жа Ася Хаджирачева, г-жа Десислава Димова и г-жа Даниела Денева, които бяха удостоени с грамоти от организаторите на конкурса.

 

С този конкурс Община Несебър и Общински детски комплекс отбелязват 31 октомври – Международния ден на Черно море. Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.