Вдъхновяващо начало на учебната година в Бургаската английска гимназия

С много усмивки и настроение започна първият учебен ден в АЕГ „Гео Милев“. Прехвърлила половинвековното си съществуване, елитната гимназия в Бургас отвори гостоприемно вратите си, за да посрещне отново младостта и красотата в лицето на своите възпитаници. Тържественият ритуал със знамената на Република България и на АЕГ „Гео Милев“ постави символичното начало на тържеството. Приветствени думи произнесе директорът на Бургаската английска гимназия  г-жа Жаклин Нейчева. Гости на тържественото откриване на новата учебна година бяха г-жа Диана Саватева – заместник-кмет, която поздрави присъстващите от свое име и прочете поздравителен адрес от кмета на Община Бургас  г-н Димитър Николов, г-н Владимир Крумов – заместник областен управител, който прочете поздравителен адрес от името на областния управител  г-н Пламен Янев, г-н Мирослав Гърненков –  председател на Училищното настоятелство, г-жа Райна Димова – секретар на Асоциацията на възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“.

Поздравление от името на випуск 2024  поднесе Гергана Димитрова от 12. Г клас, а от името на новите геомилевци говори Александра Цветкова от 8. Е клас. Кулминацията настъпи, когато представители на всички паралелки от випуска на 8. клас излязоха, за да произнесат клетвеното слово от свое име и от името на съучениците си.

Поздравителната програма зареди присъстващите с много настроение и положителна нагласа. Те се насладиха на талантливото изпълнение  на песента на P!nk „Just Like Fire“ от Никола Димитров от 11. Б  клас, на прочувствените артистични интерпретации на стихотворението „Настроение“ на талантливата възпитаничка на Бургаската английска гимназия Петя Дубарова от Сияна Железарова от 11. Б клас, на песента „Непознати  улици“ на Мери Бойс Бенд от Лилия Енчева от 9. Г клас и Даниела Петкова от 11. Е клас,  на изключително  приятната музикална изненада на  Александра Сариева от 12. Д клас – песента „I am still standing“ на великия Елтън Джон. Емоционалният завършек на музикалната програма беше Варненски танц в изпълнение на  Жечо Станев от 12. А клас, Александър Нейков от 10. Г клас и техни приятели от Танцов състав „Зорница“.

 

След биенето на училищния звънец и под звуците на химна на АЕГ „Гео Милев“ осмокласниците, предвождани  от своите класни ръководители, се отправиха за първи път към класните стаи, за да бъдат посрещнати по традиция с моркови от деветокласниците. Учениците и от другите випуски влязоха в сградата на любимата гимназия – уютно пристанище за докосналите в мечтите си хоризонта, дом и пътека за смелите, дръзновените, креативните млади хора, които попиват нейната уникална атмосфера за цял живот.