Достойни за България

Ученици от АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас присъстваха на Националния младежки форум „Достойни за България“, който се проведе в периода 22.09.-  24.09.2023 г. в гр. Пазарджик. Възпитаниците на Английската гимназия в Бургас бяха придружени от своя преподавател – г-жа Росица Гъчева – и имаха честта лично да получат автографи от Христо Стоичков и Карл Люис.

Присъствието на двамата велики спортисти на площад „Константин Величков“ в Пазарджик бе свързано с откриването на Градината на света, реализирана от Тодор Попов – кмет на община Пазарджик. Проектът има за цел да отправи ясно послание за мир,  обединение и единство по света.

Учениците и учителите се срещнаха и с факлоносците на мира – Ивет Лалова, Теодор Салпаров, Елена Яръмова – и други знаменити спортисти и оставиха своя отпечатък в Градината със засаждането на растителни видове с произход от над 20 държави. Възпитаниците на АЕГ “Гео Милев” ще съхранят трайно спомените си от преживяното през тези невероятни дни.

Пътуването бе осъществено с помощта на Областна управа – Бургас в сътрудничество с РУО на МОН  – гр. Бургас и с личното присъствие на г-жа Петя Петрова, началник РУО – гр. Бургас.

 

На 25.09.2023г.  Виктория Стоянова и Кристина Стефанова от АЕГ „Гео Милев“, Бургас присъстваха на вълнуваща среща в община Бургас  с кмета г-н Николов. Учениците-призьори по лека атлетика от нашата гимназия, от  ППМГ, ГРЕ, и Гвардейците от ПГЕЕ споделиха своите невероятни преживявания в Пазарджик и запознаха градоначалника с предимствата на спорта лека атлетика, както и с проблемите при трениране. Получиха уверение, че в нашия град ще се изгради лекоатлетическа писта, а за Гвардейците ще се осигури възможност да участват в мероприятията в Бургас, което ще допринесе за съхраняване на националната идентичност.