Огромен интерес към АЕГ „Гео Милев“- Бургас за следващата учебна година

Отличници от цялата област показаха своя интерес към бургаската английска гимназия „Гео Милев“ в последните няколко седмици. Привлечени от огромните възможности за обучение и реализация, десетки кандидат-гимназисти и родители посетиха отворените врати, които ръководството на английската гимназия организира, за да представи обучението, което елитната гимназия предлага.

Тази година АЕГ „Гео Милев“ ще приеме общо 144 гимназисти в шест паралелки- четири паралелки с профил „Чужди езици“ (две паралелки с английски и китайски езици, една паралелка с английски и руски, една паралелка с английски и немски езици), една професионална паралелка „Графичен дизайн“ и една STEM паралелка „Природни науки“.

Разнообразни извънкласни форми на обучение допълват интересите на учениците, а портфолиото от екзотични езици включва не само китайски език, но и португалски и японски. През юни културното аташе към посолство Япония в България посети елитната гимназия, която бе и първата, спечелила проект със съдействието на Община Бургас и Японската фондация за изучаване на японски език. Тогава г-жа Тае Хигаки остана впечатлена от невероятния интерес на учениците към историята, културата и енигмата на езика.

За следващата учебна година АЕГ „Гео Милев“ е единствената, която спечели проект за изучаване на японски език. Още по-добрата новина е, че елитната гимназия спечели и проект за закупуване на учебници и помагала директно от Япония.

В изминалите седмици по време на отворените врати бяха представени не само японският и китайският език чрез презентации от изучаващите ги ученици, но и многото клубове по интереси, които се развиват в АЕГ „Гео Милев“. Огромно внимание бе обърнато на клуб „Млад предприемач“ с ръководител г-жа Костадинка Недялкова, чиято учебна компания “Green ReBorn” през тази учебна година успя да влезе в елита на европейските учебни компании, a вицепрезидентът на компанията Алекс Желязков от XII Д получи покана от еврокомисар Мария Габриел за участие в международен хакатон.

Еврокомисар Мария Габриел лично връчи на представителите на учебната компания голямата награда на Европейския институт за иновации и технологии. „Това буквално ни изстреля в елита на Европа за обучение на ученици по предприемачество.“ доволна е г-жа Костадинка Недялкова, ръководител на клуба. АЕГ „Гео Милев“ е единствената езикова гимназия, която смело се опитва да обучава учениците в предприемачество под формата на извънкласна дейност. Любопитното е, че участниците в програмата по предприемачество получават правото да се явят на международен изпит за сертификат за млади предприемачи, който дава големи възможности при кандидатстване в чужбина.

„Аз съм абсолютно убеден, че точно този сертификат допринесе много за моя прием в един от най-добрите университети по бизнес в света. Всъщност, за университета се готвих чрез тази компания“, призна Алекс Желязков, който вече е студент по „Бизнес и предприемачество“ в Холандия.

Внимание привлече и клубът по дебати и ортаторско изкуство, чиито членове лично го представиха пред кандидат-гимназистите. Учениците разказаха за своите публични прояви в стил „Хайд Парк“ и разиграха дебатиране на английски и български език.

„Участието ни в този клуб ни помогна да не се стесняваме да говорим пред хора на английски език и формира умението ни за публична реч, което става все по-важно в днешно време. Дебатите от своя страна ни помагат да се научим да виждаме всеки проблем от различни страни, а не да се вглъбяваме само в нашата гледна точка и да я считаме за единствена. Участието в клуб „Дебати“ ни дава увереност, която ще ни е необходима не само по време на обучителния ни период, но и през целия живот.“ категорични бяха членовете на ораторския клуб.

източник: flagman.bg