Hаграждаване на два кратки разказа за състезанието „ПРОБУЖДАНЕ“!

Първото издание на конкурса „Пробуждане“ се проведе през април-май. Състезанието имаше за цел да почете обновяването на живота по Великден и събуждането на природата. Задачата бе да се възхвали пробуждането на нашия дух, съвест, емоции, а идеята бе да провокираме желанието за мъдрост, красота, съзидание и добротворчество! Конкурсът също така отбеляза 50-годишнината на АЕГ „Гео Милев“ в Бургас. 

Два кратки разкази бяха признати като примери с наистина завладяващо послание: бъдете будни и възприемайте онова, което е скрито за очите, но познаваемо чрез сърцето! 

Известният с много призове Николай Петков (XI Д) отново доказа своя неоспорим талант. Този път, демонстрирайки отлични умения в писането на кратки разкази! Неговата творба се нарича „Противоречивите чаени чаши“ (The Controversial Teacups) 

Друга наистина талантлива ученичка, Сияна Железарова (VIII B) – бивша победителка в нашия училищен конкурс за поезия на английски – е вплела чиста магия в майсторска мрежа от думи, само за да завладее сърцата на читателите! Нейната творба се нарича „Цъфтяща пролет“ (Blooming spring)

Двамата автори бяха наградени в Творческата стая на АЕГ „Гео Милев“, от ръководителите на клуба за електронни медии, г-жа Вълчева и г-жа Атанасова. Бяха им връчени грамоти, с топли пожелания за бъдещи успехи като начинаещи писатели на разкази на английски! 

 

Поздравления за напълно заслужената похвеала и поощрение! Нека отново и отново да ни изненадват с всяко свое следващото творческо послание!