Учебна компания „Reborn“ от АЕГ „Гео Милев“ с две първи награди на национален финансов форум за ученици

Тина Гърненкова и Алекс Желязков заеха първо място във Финансовия иновационен лагер, който се проведе онлайн на 21.05.2020г. през платформата ZOOM. С включването си в най-важния за годината национален финансов форум по Проект „Знания, които променят живота“ на JA Bulgaria УК „Reborn“ финализира обучението си по управление на личните финанси и съставяне на свой собствен бюджет.

Иновационният лагер за финансова грамотност във финала на проекта има обучителен, тренировъчен и състезателен характер. Той демонстрира какво са научили учениците в рамките на образователната програма „Знания, които променят живота“ (LifeChanger) на JA Bulgaria и MetLife България, преподавана в учебните компании като предмет „Разумни финанси“. С участието си в лагера в края на стопанската година учениците от УК „Reborn“ (Клуб „Учебна компания – Предприемачество“) поставиха успешното начало на серия от състезания, в които ще премери сили с ученическите фирми от страната.

Дигитално, финансово, предприемаческо – това бяха трите ключови думи на националния финансов форум. Иновационният лагер бе организиран от Джуниър Ачийвмънт България и Метлайф България (с финансовата подкрепа на MetLife Foundation) по съвместния им проект „Знания, които променят живота“. Той се реализира в рамките на учебната 2019-2020 година сред 16-18-годишните ученици от 6 града в страната: София, Пловдив, Пазарджик, Враца, Бургас и Варна.

След откриването на лагера и сформирането на 8-те отбора на случаен принцип бе обявен казусът, по който екипите трябваше да предложат решения – бюджет на фиктивно семейство. Работата по отбори, съставени от непознати хора, винаги е голямо предизвикателство, но участниците бяха подпомогнати от четирима доброволци – финансови експерти от бизнеса. Презентациите пред журито бяха със строг регламент – всеки отбор имаше 4 минути, а след това в рамките на 3 мин. екипът отговаряше на въпросите на съдиите. 68 присъстващи и авторитетното жури разгледаха предложенията на отборите за решение на финансовите проблеми на фиктивното младо семейство. Членовете на журито – Милена Стойчева (Изпълнителен директор на JA България), Емил Неделчев (Регионален мениджър Директни продажби на  MetLife България) и Анита Кирилова (Търговски директор на MetLife България),  признаха при обявяването на победителите, че е било изключително трудно да класират екипи на първите 3 места, защото всички отбори са се справили отлично със задачата.

Представителите на УК „Reborn“ във Финансовия иновационен лагер заслужават адмирации заради екипния си дух и бързата адаптация към ситуацията и отборите си. Поздравления за нашите участници Тина Гърненкова, Алекс Желязков, Десислава Георгиева, Александър Иванов, Николай Янев, Вероника Нейкова, Беррин Йешил и Николай Николов!

Тина Гърненкова и Алекс Желязков отново успяха да се наложат по естествен начин като лидери на екип. Направиха впечатление със стриктното придържане към изискванията и критериите за оценяване, с комплексния подход, задълбочените и разумни разсъждения по казуса и проявената човечност в неговото решаване, с визията и философията си за справяне с финансовите проблеми, както и с предприемаческата си гледна точка.

Финансовият иновационен лагер премина успешно за  участниците от УК „Reborn“. Петима от тях (Тина, Алекс, Беррин, Десислава и Александър) са основният отбор на Учебна компания „Reborn“ от АЕГ „Гео Милев“, който ще ни представя в предстоящата серия от състезания. Пожелаваме им успех!