Николай Иванов и Николай Петков от XI „д“ клас са наградени в национални конкурси

Излязоха резултатите от два национални конкурса, в които сред наградените участници са възпитаниците на АЕГ ,,Гео Милев“ Николай Иванов (за предприемаческо есе) и Николай Петков (за поезия).

Николай Иванов от XI „д“ клас е отличен в Националния конкурс за ученическо есе на темаКакво определя успеха – средата или личните усилия?“. Конкурсът е организиран от Катедра „Икономика“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“. В надпреварата са взели участие ученици от VIII до XII клас от цялата страна.

Организаторите отбелязват, че конкурсът е преминал при голям интерес и всички изпратени есета не само са отговаряли на регламента, но са показали убедително позицията и уменията на младите хора. Писмените работи са били оценявани анонимно от авторитетно академично жури в състав: доц. д-р Камелия Асенова, гл. ас. д-р Александър Косулиев, гл. ас. д-р Даниела Илиева, гл. ас. д-р Елизар Станев, гл. ас. д-р Красимир Коев, гл. ас. д-р Христина Соколова. Тъй като конкуренцията е била голяма и журито е било затруднено да определи победителите, организаторите решили да връчат награди в две допълнителни категории. Избрани есета ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Катедра „Икономика“.

Приключи и Националният поетичен конкурс Всеки човек е роден под щастлива звезда“. В него участваха автори от цялата страна. В съревнованието се включиха творци от две възрастови групи: до 19 и над 19 години. Сред наградените е нашият възпитаник Николай Петков от XI „д“ клас, който участва с две стихотворения.

Организатор е Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, а конкурсът се осъществява в рамките на дейност по Проект  „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен“, финансиран от Оперативните програми „Развитие на човешките ресурси“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Николай се класира на второ място в раздел „Поезия“. Награждаването се състоя в гр.Сливен на 30.05.2021г. Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет страницата на Сдружение „Ромска академия за култура и образование“.

 

Пожелаваме на двамата наградени автори нови успехи!