Любов, Надежда и Доброта!

С много любов и доброта учениците от 9 в клас на АЕГ „Гео Милев“ – гр. Бургас, предпочетоха вместо да разменят коледни подаръци помежду си, да вложат средства в благотворителна кампания в помощ на терапевтична работа за развиване на уменията на деца с аутизъм.

На 06.12.2022 г. представители на класа по инициатива на Селин Айвазова и Радостин Арабаджиев, посетиха центъра по поведенческа и комплексна терапия АВА към сдружение „Аутизъм днес“ в гр. Бургас, след оказано съдействие от страна на госпожа Анелина Айвазова, която осъществи контакта с него. Целта на посещението беше проучване нуждите на центъра, за да се реализира дарителската кампания.

Учениците бяха посрещнати много топло и сърдечно от екипа специалисти, работещ в центъра. Запознаха се с естеството и спецификите на работата с деца с аутизъм, както и от необходимостта от специализирани играчки, използвани при строго индивидуалната терапевтична помощ за тях.

Подкрепени от своите родители, класен ръководител и госпожа Елена Дулкарова, само за седмица децата успяха да закупят и опаковат всичко необходимо. С помощ в опаковането на подаръците се включиха и слънчевите момичета със сръчни ръце от 11 а клас: Ивайла Божкова, Надин Исуф  и Светослава Търпанова.

Дарението бе осъществено на 15.12.2022 г. с участието на учениците: Даниела Георгиева, Диляна Делчева, Иванка Николова, Йоана Стоянова, Селин Айвазова, Борис Савов, Мартин Христов и Радостин Арабаджиев, госпожа Жаклин Нейчева – директор на АЕГ „Гео Милев“ и техния класен ръководител – Милена Майсторова. С много артистичност и неподправена емоция. учениците изпълниха своите роли в предварително подготвена авторска коледна пиеса, написана от ученичката Йоана Стоянова и поднесоха закупените специализирани играчки.

Колкото повече доброта и любов раздаваш, толкова повече имаш и за себе си!

 

Учениците от АЕГ „Гео Милев“ – гр. Бургас ще продължат със своите благотворителни кампании, дарявайки Любов, Надежда и Доброта!