Празнично обръщение

Уважаеми колеги, родители, ученици и съмишленици,
С приближаването на края на всяка календарна година неволно се улавяме да анализираме преживяното и извършеното. 2020 е една от най-недолюбваните, страшна и пагубна за много от жителите на нашата планета. Жертвите на сполетялото ни зло напомнят войните.

В средата на март преживяхме, принудени от възникналата ситуация, истинска трансформация в образователната услуга, която предлагаме на нашите възпитаници. Колкото и клиширано да звучи, няма да забравя трите денонощия неуморен, ЕКИПЕН труд и непрекъснатите обучения за работа в избраните платформи, които позволиха да продължим напред в новите реалности. Успяхме заедно, всички водени от желанието да се справим отново по най-добрия начин. Създадохме блок-схеми за правилен поток на информацията между ученици, родители, учители, администрация и Директор за правилното функциониране на институцията АЕГ „Гео Милев“. Инвестирахме в по-високо ниво на защита на информацията с прилагане на SSL сертификат и преминаване към VPS хостинг за елиминиране на всички технически проблеми.

Намерихме пътя и начина да не прекъснем нито за ден обучителния процес. Благодарение на електронното ни училище не се наложи преподаването да се насочи към социални медии, а продължи професионално и качествено, в пълен обем и на завидна висота, с която с право се гордеем. Обхванахме 97% от всички наши възпитаници още от първия ден на обучението в електронна среда от разстояние и не позволихме спад в нивото. Споделените материали в „Учителската стая“ в електронното ни училище помагаха и на външни за организацията потребители. Колегите по ИТ консултираха други училища, споделяха опит и знания.

В края на юли на последната сесия на Общински съвет- Бургас бе взето окончателното решение за преместването ни на нов адрес, в сграда, в която сме почти сами. 

Впуснахме се в истинско приключение около подготовка и преместване, светкавични ремонти и какви ли още не дейности. И в този момент се прояви „духът на Английската“, запазена марка и обединител на много поколения възпитаници на нашето училище. Кампании на добротворство, дарителство, подкрепа и грижа да бъдат увенчани с успех намеренията на много хора. БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС! През лятото пренесохме не само „покъщнината си“, но пренесохме една половинвековна традиция, за да й дадем простор и перспектива за бъдещо развитие.

Стореното остава и там не е нужно да се говори. Скъпи съмишленици, бивши колеги и възпитаници на АЕГ, дарители, заповядайте и ще бъдете скъпи наши гости, с които да споделим новия си дом- пръв в историята на нашето училище. Най – после имаме свой „Дом на Английската“. 

Не мога да омаловажа всички постижения през изминалата година. Събития, награди, признания и отличия в много области за ученици и учители-„шарени“ като интересите и талантите на нашите ученици и колеги. Няма да рискувам да ги изброя – за наша гордост споделяме всичко в сайта, Школо и социалните медии. Имаме с какво да се гордеем! Вярвам, че най-доброто предстои! И го очаквам с нетърпение и вълнение. 

Щастливи сме с новите попълнения в екипа ни, благодарни сме, че имаме толкова хубав прием в осмите класове. Дано сегашните седмокласници имат още поводи да изберат нашето училище.

В навечерието на светлите Рождественски празници отправям искрена МОЛИТВА да сте здрави, да се радвате на успехи и да не спирате да бъдете Човеци преди всичко!

Светли и честити празници и много щастлива нова 2021 година!

БЛАГОДАРИМ НА ИНЖ. ВИОЛЕТА ИЛИЕВА, НАЧАЛНИК РУО БУРГАС, ЗА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СПОДЕЛИМ НАПРАВЕНОТО В ДОМА НА АНГЛИЙСКАТА*.

Директор на АЕГ „Гео Милев“ – Жаклин Мутафян-Нейчевa