Пет щастливи усмивки и 14 прекрасни творби на английски – магията НЕ E мъртва!

Младите поети от AЕГ „Гео Милев“, Бургас, разкриха уникална мощ: сърцето, пулсиращо от живот и емоции, винаги предизвиква ума и може да заповяда на ръката да тъче магия от думи – шепот, вик или ридание, появили се върху първоначално празен лист хартия.

Надали можеше да е по-символично! 14 стихотворения, посветени на Любовта, бяха представени в конкурс, обявен от Ученическия вестник на 14-и февруари, Денят на Свети Валентин – конкурс, чрез който празнувахме чудото на емоциите, силата на езика и 50-годишнината на AЕГ „Гео Милев“, Бургас!

Журито в състав – Росица Найденова, уважаван професионалист в преподаването на английски език, Денислав Драчев (10а), Ясен Жеков (10а) и Преслава Стоянова (10б), редактори на Ученическия вестник, с множество участия и награди в различни състезания – имаше доста трудна задача!

Всяка от 14-те творби демонстрира богатство от емоции, искрящо творчество, забележителна уникалност и заедно с това – стих, напълно съответстващ на темата. Критериите за оценяване включваха: усет за метрика и ритъм, умение за римуване, изразителност на език и стил, ала най-важно от всичко бе самото възприятие за Любов, предадено на читателя. Единодушно бе решено от журито да не се взима под внимание факторът за възрастта на всеки поет.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за челната петица сред авторите! Те получиха своите награди в рамките на едва десетина дни след крайната дата за кандидатстване! Директорът на училището, г-жа Нейчева, връчи специални грамоти и книжки на английски език, като пожела успех на всеки в по-нататъшния му път като амбициозен поет!

Ето част от мнението на журито за класираната на първо място творба:

Денислав Драчев:

            Виждам стремежа, движещ стиха, а още по-възхитително е, че е написано от човек в 8-и клас! Уникална рамка с начало и край, образите – ясни и разбираеми. Очевидно авторът се е придържал към темата и дори въвежда своя собствена небесна символика – ангелите, крилата и полетът служат като олицетворение на върховната любов, което е най-силната страна на това стихотворение. Това е и творбата с най-много точки, което със сигурност й отрежда I място!

Ясен Жеков:

            Авторът успя някак си да изтласка всички назад, благодарение на огромното количество кондензирана доброта в стихотворението. Бяхме истински шокирани да се натъкнем на произведение с такова качество в 8-ми клас. Рими – на място, поток на речта – лек, послание – ясно. Страхотна работа, заслужаваща висока оценка: попадение в десетката!

Хип-хип-ура за петимата щастливци:

1-во място
Сияна Стефкова Железарова (8б), за: Сладък ангел

2-ро място
Калина Иванова Йорданова (11в), за: Дилема

3-то място
Христина Росенова Димитрова (9е), за: Твоето име

Почетно четвърто място
Иво Валентинов Радев (9а), за: Когато вече те няма
Деница Атанасова Апостолова (8а), за: Любов

Ето отзивите от един от тримата класирани Христина Росенова Димитрова:
Състезанието беше невероятно. Не само беше забавно, но си струваше усилията и участието. Работата, направена от вестника по този конкурс, е повече от страхотна. На всеки от нас бе отделено специално внимание и се чувствахме чути и признати. За мен беше удоволствие да участвам!

Всичките 14 творби можете да прочетете и разгледате в официалните страници на Ученическия вестник в социалните медии:

facebook: https://www.facebook.com/elsnewspaper

Instagram: ELS Newspaper Official (@elsnewspaper_burgas) • Instagram photos and videos