ВИРТУАЛНА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КОРЕЙСКАТА КУЛТУРА

Имаме удоволствието да Ви поканим на Виртуална ученическа конференция на тема „Корейската култура“.

Събитието е инициирано от преподавателя по корейски език, Суми Ким, и се реализира със съдействието на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, Професиална гимназия за компютърно програмиране и иновации, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, АЕГ „Гео Милев“ и СУ „Кирил и Методий“ в гр. Бургас.

Защо Корея? 

Територията на Южна Корея е малко по-малка от България, а населението й е 7 пъти повече – 51 милиона. През 2019 г. тя е на 12-то място в света по брутен вътрешен продукт (БВП).

В културния сектор „Корейската вълна“ расте феноменално и през 2019 г. една К-поп група BTS е допринесла с 4.65 млрд. долара за БВП и е първият азиатски състав между избраните изпълнители за церемонията на наградите „Билборд“. Филмът на южнокорейския режисьор Бонг Джун-хо „Паразит“ стана първият не-англоезичен носител на „Оскар“ за най-добър филм.

Във връзка с пандемията от коронавируса Южна Корея успешно държи епидемията под контрол, без повсеместна карантина и без забрана за пътуване. Страната получи висока оценка, че се е справила с прозрачно ръководство и комуникация, бърза реакция, високотехнологичен мониторинг и с високо ниво на гражданско разбиране и съдействие. Бил Гейтс, съосновател на „Майкрософт“ коментира, че Южна Корея показва пред цял свят пример на успешна борба с разпространението на коронавируса.

Ето защо си заслужава да знаем повече за Корея.

Кога ще се проведе?

5 май, 15.00 ч.

Във виртуалната конферентна зала могат да присъстват ученици от VI до XII клас от гр. Бургас.

 

След заявка на имейл : bulgaria556@gmail.com, ще получите линк за видеоконференцията.