Таланти на словото и четката от АЕГ „Гео Милев“ на финала на Фестивал на младите в изкуството „Дълбокото синьо море“, гр. Бургас – 2022 г.

Второто издание на Фестивала приключи с две изяви, в които участниците от нашата гимназия впечатлиха организаторите и гостите с таланта си.

В Литературното матине, проведено на 09.10.2022 г. в залата на хотел „Марина – Бургас“, младите ни творци, поети и писатели, прочетоха откъси от свои авторски произведения. Алекса Георгиева представи стихотворението си „Опитах да опитам всичко“, Таня Петрова – разказа си  „Чудният човек“, Стела Минкова – есето си „Реалността е по-мощна от фантазията“,  Сияна Железарова – разказа си „Като преди“, Далия Ангелова – стихотворението си „Дъжд“. Петте ученички от гимназията ни показаха умение да се себеизразяват с красиво и искрено слово, в което да „обличат“ вълненията и мечтите на младостта си, и заслужено бяха възнаградени с аплодисментите на присъстващите.

От 04.10., първия ден на Фестивала, до 09.10., деня на неговото закриване,  художничките ни Ема Стоянова,  Алекса Георгиева и Весела Ефремова бяха безусловно отдадени на рисуването, но още в началото на участието си привлякоха вниманието на проф. Св. Бенчев с креативността си. Авторските творби на трите възпитанички на АЕГ „Гео Милев“ се откроиха и на финала в арт инсталацията, представена пред хотел „Марина – Бургас“.

 

В заключителното събитие на Фестивала на младите в изкуството „Дълбокото синьо море“, гр. Бургас – 2022 г. дванадесетокласникът ни Янис Христов отбеляза поредната си изява като  водещ. Всички наши участници във второто издание на това авторитетно събитие доказаха, че в елитната половинвековна Английска езикова гимназия младите хора, които са открили себе си в необятния свят на Изкуството, имат възможност да развиват и усъвършенстват таланта си с всеотдайната подкрепа на своите преподаватели.