РЕГИОНАЛЕН ТУРНИР ПО УТРИННА ГИМНАСТИКА „ЯМБОЛ ’22“ – 8 ОКТОМВРИ 2022 г.

Президентът на Република България Румен Радев и кметът на община Ямбол Валентин Ревански откриха I Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ‘22“ и инициативата „Спортувай с президента“, провеждаща се под неговия патронаж.

Двете инициативи започнаха едновременно в участъка от Каргонския мост до Биков мост в облагороденото корито на река Тунджа в Ямбол. В тях се включиха над 500 деца.

По предложение на г-н Енчо Керязов, зам. кмет на  Община Ямбол, през 2020 г. стартира инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав!“, с идеята за създаване на нова уникална форма на утринна гимнастика в учебните заведения на град Ямбол.

Турнирът има за цел:

Да насърчи физическата активност на децата и младежите от 1-ви до 12-ти клас в общинските, държавните и частните училища на територията гр. Ямбол и региона;

Да популяризира и развива утринната гимнастика в училищата и разширява територията на последователите ѝ;

Да създаде мрежа за обмен на идеи и полезни практики между спортните водещи, в помощ при съставяне на комплекси от упражнения за утринна гимнастика;

Да излъчи победители в отборната надпревара и в индивидуалното състезание на спортните водещи в съответните възрастови групи (дивизии).

 

Във втора дивизия първото място завоюва отборът на Средно училище „Пейо Яворов“ – Стралджа. Втори в класирането остана тимът на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – Ямбол, на трета позиция се наредиха учениците от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – Бургас.