Успешен работен ден за Тина, Александър и Алекс от Учебна компания „Green REBORN“ в МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН – 2021

На 23.03.2021г. възпитаници на Английска езикова гимназия „Гео Милев”, съдружници в Учебна компания „Green REBORN“, участваха на работни позиции в Националната инициатива „Мениджър за един ден-2021“.

Проявата „Мениджър за един ден“  се организира от JA Bulgaria в Световната седмица на парите2021,  като това беше първото ѝ онлайн издание. Участниците имаха възможност да придобият нов поглед върху бизнеса и да се почувстват като  истински член на екипа, в който са назначени. В инициативата ежегодно се включват над 2000 ученици и студенти, като над 1000 биват наети на работа за един ден от избраните от тях компании, институции и организации в цялата страна. В XIX издание учениците и студентите имаха възможност да кандидатстват за позиции в компании в цялата страна, тъй като поради онлайн формата на проявата не бе необходимо да присъстват физически на територията на фирмата домакин.

Членовете на Учебна компания „Green Reborn“ (Клуб „Екологично предприемачество“), които бяха одобрени за работа в реални компании, са Тина Гърненкова от XI г клас (президент на УК) и Александър Иванов от XI а (вицепрезидент). В Мениджър за един ден 2021 Тина беше назначена на позицията Мениджър „Национални ключови клиенти“ в Coca-Cola, а Александър като Manager Associate в Citi Bank. Вицепрезидентът на УК Алекс Желязков от XII д клас, който след успешната бизнес година на УК „Reborn“ вече е и официален алумни на JA Bulgaria, участва в живото предаване на събитието, в което мениджъри от цялата страна отговаряха на зададените от младите предприемачи въпроси.

В края на своя работен ден Тина обясни, че участието в „Мениджър за един ден-2021″ ѝ  е предоставило възможност да се докосне до реалния бизнес. Хора с високи и отговорни позиции са разказали за себе си, за пътя си в бизнеса и за положените усилия, за да бъдат назначени на тези постове. Зададеният казус за работа е бил изключително интересен, тъй като учениците са работили с реални продукти и клиенти. Тина обобщи впечатленията си по следния начин: „За мен беше огромна чест да участвам в това събитие и с радост бих се включила и догодина.“

Александър сподели, че по време на “Мениджър за един ден-2021 (като стажант в Citi Bank) е  имал възможност да научи повече за международната роля на банката, за икономическите аспекти на бизнеса и за социалната ангажираност на компанията. Повечето лекции и срещи, които е посетил, са се провели на английски език, тъй като участващите представители на Citi Bank не са били от България. От тях е научил много за международните отношения на банката и за кариерните възможности. Тъй като Александър е бил единственият гимназист от избраните за позицията кандидати, той е работил по казуса за социалната отговорност на бизнеса по време на пандемия с одобрените студенти.

Английска езикова гимназия „Гео Милев” може да се гордее с представянето на своите трима участници в Националната инициатива „Мениджър за един ден-2021“ така, както и с останалите им успехи в УК „Reborn“ и в УК „Green Reborn“.